12. mai 1997 kell 22:00

Tollimaaklerid aitavad makse tasuda

Maaklerfirmad maksavad kliendi eest tollimakse, mis võimaldab kliendile 10--15päevast maksepikendust. Tollimaaklerfirmade teenused on vajalikud firmadele, kellele toll ei võimalda R-deklaratsiooni vormistamist (näiteks on firma liiga väike ning toob kaupa Eesti tolliterritooriumile harva). Esmakordsel kohtumisel ei anna ka tollimaaklerfirma uuele kliendile selle tausta tundmata tavaliselt üle 10 päevast maksepikendust. Enne kliendi eest maksude tasumist uurib tollimaaklerfirma kindlasti kliendi tausta. Klient peab olema maksukohustuslane, kontrollitakse tema maksujõulisust, tollis ja maksuametis ei tohi olla võlgnevusi. Transiitkauba garanteerimisel võidakse kliendilt võtta ka pandiks summa, mis on käibemaksu riigilõivu ulatuses.

Hetkel kuum