20. mai 1997 kell 22:00

Klementi alustas börsil rahulikult

Klementi aktsia esimene börsipäev ei toonud kaasa suuremat ostubuumi. Kaup-lemine algas hinnalt 27 krooni ja langes pärastlõunal kiiresti 26,25 kroonile. Käive jäi sealjuures napilt alla 400 000 krooni. Ülejäänud bör-siga polnud lugu palju parem -- koos vabaturuga kokku tuli 38 miljonit krooni käivet, ainsana näitasid normaalset tõusu ja käivet Rakvere lihakombinaat ja Norma. Ei olnud ka suuri kaotajaid, kui välja arvata EMV, mis langes 625 kroonini, s.o 8,76%.

Konkurentsitult suurima käibe (15,6 miljonit krooni) tegi Hoiupank, tema järel Ühispank kõigest 5,7 miljonit krooni. Ülejäänud aktsiate käibed olid alla 5 miljoni. Börsiindeks Talse langes kokkuvõttes 0,48% ning jõudis 252,07 punktini.

Võib arvata, et kauplemine jääb loiuks edaspidigi. Maaklerite arvates on aktsiate hinnad küllalt kõrged. Samas on turule oodata mitmeid uustulnukaid, mis vähese turul ringleva raha kardetavasti omale meelitavad. Seega ennustame Talse jätkuvat väikest langust seoses rannahooajaga.

Hetkel kuum