22. mai 1997 kell 22:00

ASA Kindlustus loodab kolmekordset kasumitõusu

Audiitorfirma Deloitte & Touche poolt aktsepteeritud ASA Kindlustuse 1997. aasta kasumiprognoos on 18,8 miljonit krooni. Kindlustusseltsi mullune tehniline kasum oli 5,4 miljonit krooni ja puhaskasum miljon krooni.

«Selline prognoos on tõsine sõna,» ütles ASi Eesti Kindlustus finantsdirektor Toomas Kilumets. Tema sõnul on nii julge kasumiootus raskesti seletatav. Eesti Kindlustus prognoosib oma käesoleva aasta kasumiks 39,7 miljonit krooni, mis on poole suurem kui eelmisel aastal.

ASA Kindlustuse nõukogu liige Meelis Kubits kinnitas, et kindlustusseltsi prognoos on realistlik ja pole suunatud aktsiahinna kunstlikule üleslöömisele enne börsile minekut.

ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev ütles, et ASA kindlustuspreemiate kasvuks on tänavu planeeritud 40 protsenti. Suurem osa kasumist peab tema sõnul tulema investeerimistulust. Eelmisel aastal tegi ASA Kindlustus finantsinvesteeringuid 44 miljoni krooni eest, käesoleval aastal on investeeringuteks prognoositud 86 miljonit krooni, ütles Net?ajev.

Tema sõnul on julge kasumiprognoosi teine põhjus selles, et ASA Kindlustus on selleks aastaks sõlminud mullusest soodsamad edasikindlustuslepingud, mille pealt annab aastas 15 miljonit krooni kokku hoida.

Juunis korraldab AS Hansa Investeeringud ASA Kindlustuse aktsiate suunatud müügi ja seejärel avaliku aktsiaemissiooni. Hansa Investeeringute asedirektor Viktor Mahhov ütles, et börsi vabaturule on ASA Kindlustuse aktsiatel lootust jõuda juuni viimastel päevadel või juuli alguses.

Mahhov ütles, et eelseisev aktsiate müük on suunatud Eesti finantsorganisatsioonidele. «Kehtestame alghinna, mis on loomulikult oluliselt kõrgem kui kümnekroonine nominaalväärtus,» lausus Mahhov. «Suunatud müügi tulemuste põhjal kujuneb emissiooni hind.»

ASA emiteerib juurde ja müüb avalikult 350 000 aktsiat, mis tähendab 28,9 miljoni kroonise aktsiakapitali suurenemist 12 protsendi võrra. Emissiooni tulemusena peab vähemalt veerand aktsiatest olema väikeinvestorite omanduses.

Hetkel kuum