Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASA Kindlustus loodab kolmekordset kasumitõusu

  Audiitorfirma Deloitte & Touche poolt aktsepteeritud ASA Kindlustuse 1997. aasta kasumiprognoos on 18,8 miljonit krooni. Kindlustusseltsi mullune tehniline kasum oli 5,4 miljonit krooni ja puhaskasum miljon krooni.
  «Selline prognoos on tõsine sõna,» ütles ASi Eesti Kindlustus finantsdirektor Toomas Kilumets. Tema sõnul on nii julge kasumiootus raskesti seletatav. Eesti Kindlustus prognoosib oma käesoleva aasta kasumiks 39,7 miljonit krooni, mis on poole suurem kui eelmisel aastal.
  ASA Kindlustuse nõukogu liige Meelis Kubits kinnitas, et kindlustusseltsi prognoos on realistlik ja pole suunatud aktsiahinna kunstlikule üleslöömisele enne börsile minekut.
  ASA Kindlustuse peadirektor Sergei Net?ajev ütles, et ASA kindlustuspreemiate kasvuks on tänavu planeeritud 40 protsenti. Suurem osa kasumist peab tema sõnul tulema investeerimistulust. Eelmisel aastal tegi ASA Kindlustus finantsinvesteeringuid 44 miljoni krooni eest, käesoleval aastal on investeeringuteks prognoositud 86 miljonit krooni, ütles Net?ajev.
  Tema sõnul on julge kasumiprognoosi teine põhjus selles, et ASA Kindlustus on selleks aastaks sõlminud mullusest soodsamad edasikindlustuslepingud, mille pealt annab aastas 15 miljonit krooni kokku hoida.
  Juunis korraldab AS Hansa Investeeringud ASA Kindlustuse aktsiate suunatud müügi ja seejärel avaliku aktsiaemissiooni. Hansa Investeeringute asedirektor Viktor Mahhov ütles, et börsi vabaturule on ASA Kindlustuse aktsiatel lootust jõuda juuni viimastel päevadel või juuli alguses.
  Mahhov ütles, et eelseisev aktsiate müük on suunatud Eesti finantsorganisatsioonidele. «Kehtestame alghinna, mis on loomulikult oluliselt kõrgem kui kümnekroonine nominaalväärtus,» lausus Mahhov. «Suunatud müügi tulemuste põhjal kujuneb emissiooni hind.»
  ASA emiteerib juurde ja müüb avalikult 350 000 aktsiat, mis tähendab 28,9 miljoni kroonise aktsiakapitali suurenemist 12 protsendi võrra. Emissiooni tulemusena peab vähemalt veerand aktsiatest olema väikeinvestorite omanduses.
 • Hetkel kuum
Tehtagu nüüd kestliku kahanemise otsused ära. Efektiivne olek on toimetulek!
Võimalik, et omavalitsustele laekuva üksikisiku tulumaksumäära tõstmine oleks tõepoolest mõistlik ja õiglane, ent praegust olukorda tuleks ikkagi ära kasutada selleks, et langetada juba ammu tegemist vajanud kärpeotsused, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Võimalik, et omavalitsustele laekuva üksikisiku tulumaksumäära tõstmine oleks tõepoolest mõistlik ja õiglane, ent praegust olukorda tuleks ikkagi ära kasutada selleks, et langetada juba ammu tegemist vajanud kärpeotsused, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Lagarde: ärge kahelge meie sihikindluses, me pole lõpetanud
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde ütles, et keskpanga otsuste jälgijad ei tohiks kahelda keskpanga sihikindluses jõuda 2% inflatsioonini.
Meta aktsia ralli pani Nasdaqi hüppama
Nasdaqi liitindeks kihutas täna üle kolme protsendi kõrgemale kui Meta Platformsi tulemustele järgnenud ralli lisas aktsia hinnale pea veerandi.
Nasdaqi liitindeks kihutas täna üle kolme protsendi kõrgemale kui Meta Platformsi tulemustele järgnenud ralli lisas aktsia hinnale pea veerandi.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raadiohommikus: värske investorite TOPi põnevamad paljastused
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.
Nädala viimases raadiohommikus prognoosime majanduse edasist käekäiku üheskoos investori ja ettevõtja Jüri Mõisaga ning laotame teie ette Tallinna börsi esituhande investeerimisportfellid.

Olulisemad uudised

Euroala inflatsioon pidurdus
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.
Hinnatõus Euroopas on pidurdumas, kuid energiahindade asemel võtab võimust laiapõhjaline hinnatõus tootmises ja teenustes.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.