• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus pensionisüsteem sai heakskiidu

  Pensioni nn esimene sammas tähendab riiklikku kohustuslikku pensioni, mis koguneb töötajate palga jooksvast laekumusest ning garanteerib inimesele minimaalse baaspensioni. Kuigi pensioniraha jaotamine põhineb solidaarsusel, hakkavad sissemaksed kohustuslikku pensionikassasse sõltuma osaliselt ka töötaja sissetulekust.
  Teine pensioni osa on kohustuslik kogumispension, mis põhineb kohustuslikul kindlustusel.
  Kolmanda osa pensionist moodustavad vabatahtlikud sissemaksed kindlustusfondi, millele valitsus kavatseb teha soodustusi.
  Rahandusminister Mart Opmann lausus, et põhimõtteliselt saab kohustusliku baaspensionisüsteemi käivitada 1. jaanuaril 1998 ja vabatahtliku pensionikindlustuse järgmise aasta jooksul.
  Sotsiaalkindlustusreformi ettevalmistava töögrupi juht, peaministri nõunik Ardo Hansson ütles, et ühisnõupidamine leidis vajaduse vähendada nn poliitilisi pensionilisasid (nt riigikogu liikmetele, eriliste teenete eest jms) või maksta need riigikassast, mitte ühtsest pensionikassast.
  Läbirääkimistel arutati ka sotsiaalmaksu seaduse eelnõu, mis näeb ette senise 33% ühtse riikliku sotsiaalmaksu säilitamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.