1. juuni 1997 kell 22:00

Seli maksis tagatisraha ära

Blumenau sõnul said nad kinnituse raha laekumise kohta eelmise nädala neljapäeval. «Raha laekus meie osakonna arvele, sest meie olime konkursi korraldaja ja tagatisraha sissenõudja,» selgitas Blumenau. «Atterost kandis raha üle meie poolt nõutud viie tööpäeva jooksul.» Erastamistingimuste kohaselt pidi konkursist osavõtja maksma loobumise korral 1% pakutud hinnast. Neinar Seli firma Atterost pakkus kaubahalli eest 40,5 miljonit krooni.

Tartu linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Ilme-Tiiu Tinni ütles, et laekunud raha kantakse üle kolmele fondile. Linna eelarve välistest fondidest saab eluasemefond poole ja kohaliku omavalitsuse omandireformi reservfond veerandi summast. 25% rahast tuleb suunata Tallinna Hüvitusfondi.

Tartu linnavalitsus kuulutas eelmisel teisipäeval kaubahalli erastamiskonkursi võitjaks suuruselt teise pakkumuse -- 26 miljonit krooni -- teinud kinnisvarafirma ASi Arco Vara. Blumenau sõnul valmistab nende osakond ette ostu-müügilepingu, millele peab oma nõusoleku andma linnavalitsus. «Tõenäoliselt sõlmime Arco Varaga ostulepingu tuleval nädalal,» ütles Blumenau.

Hetkel kuum