2. juuni 1997 kell 22:00

Huvi Vene kääbuste vastu püsib

Riia börsi käive suurenes esmaspäeval 40 000 latilt 63 000-le. Suuremad tõusjad olid Unibanka ja Klaaskiud, mis viisid Saule indeksi 0,38% üles 146,07ni, hoolimata ülejäänud turu langusest. Maaklerid pole turu edasises suunas kindlad. Arvatakse, et olulist elavnemist ei ole oodata enne, kui börsile tuleb uusi suuremaid ettevõtteid.

RTS-süsteemis ilmutati endiselt suuremat huvi teisejärguliste ja vähem likviidsete aktsiate, näiteks kohalike telekomide vastu, ehkki analüütikud ootavad selle trendi taandumist. «Suurtest» langes ÜES reedese tõusu järel taas. Lähemas perspektiivis eeldatakse, arvestades turu passiivsust, vähest nõudlust üldise majandusliku stabiilsuse juures.

Leedus langesid nii hinnad kui käibed. Litin-A indeks langes mõõdukalt 0,35% ning börsisüsteemi käive oli 331 000 litti. Suurima käibe (ligi kolmandik kogukäibest) tegi taas Hermis. Ehkki maaklerid ootavad hinna tõusu juba mõnda aega, püsis Hermis stabiilselt 180 liti tasemel.

Hetkel kuum