• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Käibemaksu tagasi veel ei anta

  Eelmisel nädalal jõudis riigikogu otsusele, et on mõistlik lihtsustada välisfirmadele käibemaksuvabastuse andmist Eestis. Ühtlasi annab see samad õigused Eesti firmadele välisriigis. Pealtnäha soodsast seadusest pole rahvusvahelistel autovedajatel niipea kasu tõusmas.
  Kuidas peab tegutsema ettevõte, et saada välismaalt ostetud kaupadelt ja teenustelt tagasi käibemaks? Riigi- ja Tallinna maksuametis on käibemaksuseaduse muudatusest kuuldud vaid ajalehe vahendusel. Täpseid juhtnööre ei osata sealt anda. See polegi võimalik. Rahandusministeeriumi käibemaksutalituse juhataja Ain Ulmre tunnistab, et seaduseparanduse rakendamise kord on alles väljatöötamisel ning praegu oodatakse teede- ja sideministeeriumi ettepanekuid. Kui kiiresti ettepanekud esitatakse ja kui kiiresti rahandusministeerium need läbi töötab, ei osatud öelda.
  Iga seaduse rakendamist edasilükkav kuu tähendab näiteks autovedusid tegevale ASile Baltsped ligikaudu 300 000kroonist kaotust. Summa, mis tuleb Saksamaal tasuda käibemaksusks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.