• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubandus laenab enim

  Hulgi- ja jaekaubandusettevõtetele on kommertspangad Eesti Panga andmetel aprilli lõpu seisuga laenanud 2,2 miljardit krooni, mis moodustab 19 protsenti firmadele antud laenudest.
  Kaubandusfirmad said ruttu jalad alla ja arenevad ka praegu kiiresti, põhjendas neile laenatud raha suurt osa Forekspanga laenuosakonna juhataja Kaido Kangur.
  Tagatiseta olid pangad aprilli lõpuks välja andnud kümnendiku laenudest. Ligi veerand laenudest on tagatud mõne ehitise pandiga.
  Kui 1994. ja 1995. aastal laenasid pangad eraisikutele 11 protsenti laenude kogumahust, siis eelmise aasta lõpuks oli see näitaja 16 protsenti. Aprilli lõpus moodustasid eraisikute laenud laenuportfellist juba 18%.
  Kangur ütles, et eraisikute osa suurenemine on igati normaalne nähtus, mis peegeldab majanduse üldist arengut ja tervenemist.
  Senisest täpsemat ülevaadet pankade tegevusest võimaldab saada Eesti Panga poolt alates 1. aprillil kehtestatud uus aruandlussüsteem. Pangad peavad senisest üksikasjalikumalt lahti kirjutama laene, väärtpabereid ja välisraha puudutava osa.
  Eesti Panga statistika ja analüüsi osakonna juhataja Annika Kroon nentis, et uus süsteem vähendab pankade aruandluskoormust, sest seni tuli pankadel esitada üle 200 000 üksiknäitaja.
  Tallinna Panga riski- ja varahalduse divisjoni juhataja Rändy Hütsi sõnul saavad uuest süsteemist peale keskpanga kasu ka kommertspangad, sest tagasiside võimaldab pangal paremini hinnata oma positsioone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.