• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lõbuärist

  «Astuge lähemale, härrased! Tehke oma panused!» kuulutavad meelelahutusäri manager'id järjest valjema häälega, sest lõbuürituste haripunkt on käes. Kellel veab, sellele jookseb rahvas viieaastast krooni lehvitades tormi, nagu juhtus Tallinna vanalinna päevade ajal ?oti klubis, kus esines Väikeste Lõõtspillide Ühing.
  Kellel ei vea, peab tunnistama ennast avalikult lööduks, nagu festivalikorraldaja Jüri Makarov, kes ei raatsinud Rock Summeri kaubamärki õigel ajal maha müüa. Nüüd on see kahjuks kõvasti devalveerunud.
  Õnnestumised ja ebaõnn vaheldumisi, ajavad meelelahutajad võimsa hooga oma karusselle, naljamehi ning muusikuid ringi mööda suuremaid ja väiksemaid asulaid, lootes lõigata priskeid kasumeid.
  Aga meelelahutusärisse on siginenud rohkem riski kui kunagi varem, sest raha eest nalja visata ja laulda ihkavad paljud. Turg on triiki täis konkureerivaid festivale, kontserte ja külalisesinemisi. Lõbujanuliste inimeste rahakotid ei kannata aga seda survet välja.
  Nii peavad manager'id leppima väiksema kasumimarginaaliga või pillid hoopis kotti panema. Ajad, mil võis hõisata, et kontsert ja mersu, on möödas. Ka ei aita tihti enam uskumusest, et küll popp artist ja normaalse hinnaga õlu äri püsti panevad. Ei pane.
  Ka lõbuäris muutub järjest tähtsamaks äriplaan, auditooriumi ning konkurentide tundmine jne. Kes õigel ajal saab aru lihtsatest asjadest, et näiteks teismeliste vanemate rahakotid pole põhjatud, võib ära hoida hullema. Aga võib ka suurelt võita.
  Suvekuud annavad lõbujanulistele võimaluse investeerida meelelahutustesse. Tark oleks silmas pidada, et raha satuks sellise manager'i kätte, kes teeb, mis ta on lubanud. Need, kes haltuurat teevad või publikut mütsiga löövad, tasub ära unustada, sest konkurents sünnitab uued ja paremad lemmikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.