10. juuli 1997 kell 22:00

Soome sild hoidis panku rekordikursil

Möödunud kahte päeva iseloomustas jätkuvalt pankade peadpööritav hinnatõus, millele andis täiendava jume EVP ühepäevane hüpe. Lähenev Olümpia ja EMEXi erastamine tekitas kolmapäeval EVP-le tugeva nõudluse, mis müügipakkumiste vähesuse tõttu viis hinna enneolematu 0,43 kroonini. Neljapäevane reaktsioon oli aga sama järsk ning üleüldises kasumivõtus pudenes hind taas 0,34 kroonini.

Pankade poolelt olid tõusjad taas Hansa- ja Hoiupank, kusjuures Hansapank oli ka päeva aktiivseim 27 miljoni krooniga. Suurim langeja oli Ühispank 1,8 protsendiga.

Vabaturul näitasid lisaks EVP-le muskleid Norma (+2,6%) ja Rakvere lihakombinaat (+4,2%), kusjuures ka käibed olid äärmiselt soliidsed.

Senise tõusu jätkumine on ilmselt vähetõenäoline, viimastel päevadel just välisinvestorite (Helsingi börs!) toel tõusnud pankade hinnad reedel-esmaspäeval ilmselt korrigeeruvad. Sügavat langust siiski ei tule ja mõnel tugevamal tööstusel on isegi tõusuruumi järel.

Hetkel kuum