22. juuli 1997 kell 22:00

Eraarst ootab hinnakirja muutmist

Mitmed uuringud ja protseduurid on arvatud arsti vastuvõtu hinna sisse, aga tegelikult on need eraldi kulu ja lisatöö, rääkis Ilves. Seega arst neid määrates ise tasu ei saa, aga samas on neid väga vaja, et täpset diagnoosi teha, lisas ta.

Eraraviasutus võtab selle raha patsiendilt juurde, aga kuidas riiklik raviasutus selle eest raha saab, ma ei kujuta ette, rääkis Ilves. Julgetagu siis nimetada, milliste teenuste eest haigekassa maksab ja milliste eest tohib raha võtta, lausus ta.

Ilvese sõnul surutakse erapolikliinikuid tagaplaanile ja nad ei saa samadel alustel lepingutingimusi nagu riiklikud raviasutused.

«Tallinna haigekassa sõlmis meiega sel aastal umbes viiendiku võrra väiksemas mahus lepinguid kui 1996. aasta kohta. Teise kvartali lõpuks oleme aga tööd teinud poole rohkem, kui lepingu maht ette nägi,» lausus Ilves. Haigekassa lähtub lepingute sõlmimisel tavapolikliinikust, kus arsti juures käib kolmandik arvel olijatest ja seega jääb haige inimese kasutada tunduvalt suurem rahahulk, lisas ta.

Telliskivi polikliinik on tagasi maksnud 200 000 krooni pangalaenu ja on teise tegutsemisaasta lõpuks kulude-tuludega nullis. Töötajaid on 12, neist pooled lepingulised. Patsiente on ligi 3000, neist kolmandik lapsed.

Hetkel kuum