• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs üllatas puhkajaid

  Vastupidi prognoosidele, et suvel tekib Eesti väärtpaberiturul eelmisele aastale sarnane vaikus ja aktsiahinnad lähevad alla, on turul käinud aktiivne kauplemine ja peaaegu kõigi aktsiate hinnad on liikunud üles. Hoiupanga aktsia sulgemishind oli 2. juunil 131,65 krooni ja tõusis 31. juuliks 221,45 kroonini. Hansapanga aktsia tõusis kahe kuuga 68,55 krooni.
  Äripäeva analüütiku Toomas Truuverki sõnul on hinnatõusu põhjus Eesti hea majanduslik areng, mida kinnitasid ettevõtete poolaasta majandusaruanded. Ta lisas, et makromajanduslikud näitajad mõjutavad enim välisinvestoreid ja suuri tegijaid, kohalike investorite jaoks sellel niipalju tähtsust ei ole, sest nendel on kasutada ka muud informatsiooni.
  Ka Forekspanga peamaakler Tõnu Vanajuur ütles, et hinnatõus on tingitud peamiselt välisinvestoritest, kes vaatavad Eestit juba praegu kui peatset Euroopa Liidu liikmesriiki.
  Kui kevadel prognoosisid väärtpaberispetsialistid, et uute aktsiate lisandumisega börsile voolab raha senistest aktsiatest neisse üle, tuues sellega aktsiahinnad alla, siis suvi on näidanud, et see pole nii. Peamine kauplemine turul toimus pangandussektori, ASi Norma ja ASi Tallinna Farmaatsiatehas aktsiatega.
  Tõnu Vanajuur ütles, et investoril ei ole põhjust osta vähemlikviidseid aktsiaid, kui tal on võimalus turu liideraktsiatesse raha paigutades teenida kuni 200 protsenti tulu aastas. Ta lisas, et huvi teiste aktsiate vastu tekib juhul, kui liideraktsiad on saavutanud oma uuele kasumiprognoosile vastava hinnataseme.
  Väärtpaberispetsialistide hinnangul peaks väärtpaberiturg hakkama augustis stabiliseeruma, kuid suurt hinnalangust nad ei prognoosi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.