• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs üllatas puhkajaid

  Vastupidi prognoosidele, et suvel tekib Eesti väärtpaberiturul eelmisele aastale sarnane vaikus ja aktsiahinnad lähevad alla, on turul käinud aktiivne kauplemine ja peaaegu kõigi aktsiate hinnad on liikunud üles. Hoiupanga aktsia sulgemishind oli 2. juunil 131,65 krooni ja tõusis 31. juuliks 221,45 kroonini. Hansapanga aktsia tõusis kahe kuuga 68,55 krooni.
  Äripäeva analüütiku Toomas Truuverki sõnul on hinnatõusu põhjus Eesti hea majanduslik areng, mida kinnitasid ettevõtete poolaasta majandusaruanded. Ta lisas, et makromajanduslikud näitajad mõjutavad enim välisinvestoreid ja suuri tegijaid, kohalike investorite jaoks sellel niipalju tähtsust ei ole, sest nendel on kasutada ka muud informatsiooni.
  Ka Forekspanga peamaakler Tõnu Vanajuur ütles, et hinnatõus on tingitud peamiselt välisinvestoritest, kes vaatavad Eestit juba praegu kui peatset Euroopa Liidu liikmesriiki.
  Kui kevadel prognoosisid väärtpaberispetsialistid, et uute aktsiate lisandumisega börsile voolab raha senistest aktsiatest neisse üle, tuues sellega aktsiahinnad alla, siis suvi on näidanud, et see pole nii. Peamine kauplemine turul toimus pangandussektori, ASi Norma ja ASi Tallinna Farmaatsiatehas aktsiatega.
  Tõnu Vanajuur ütles, et investoril ei ole põhjust osta vähemlikviidseid aktsiaid, kui tal on võimalus turu liideraktsiatesse raha paigutades teenida kuni 200 protsenti tulu aastas. Ta lisas, et huvi teiste aktsiate vastu tekib juhul, kui liideraktsiad on saavutanud oma uuele kasumiprognoosile vastava hinnataseme.
  Väärtpaberispetsialistide hinnangul peaks väärtpaberiturg hakkama augustis stabiliseeruma, kuid suurt hinnalangust nad ei prognoosi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.