5. august 1997 kell 22:00

Koosolekukeskuse kujundus ei juhi mõtteid kõrvale

Tellija:- hotell Central

Asukoht:- Tallinn Narva mnt 7c

Sisekujundaja:- Katrin Laanoja (vabakutseline)

Põhiplaaniline lahendus:- Arto Kukkasniemi

Ehitaja:- Telor

Mööbel:- Elke Palivere Puutööstus

Pehme mööbel:- T&T Mang

Saalide pindala:- 429 m²

Tööde kestus:- jaan--märts

Maksumus:- 3,2 mln

- Hotelli Central koosolekukeskuse juhi Evelin Karofelti sõnul sooviti ruumide kujunduses näha kliendisõbralikkust, mis väljendub hästi toimivas töökeskonnas, kus miski ei tõmba liigset tähelepanu.

Koosolekukeskuse rohelis-sinine värvilahendus jätkab hotellis ja restoranis Primavera paika pandud värvigammat. Karofelti sõnul on kliendid kiitnud koridoride rohelist seinavärvi, mis annab koosolekute vaheajal silmale puhkust. Nõupidamiste ruumis on osa seinu valged, mis võimaldab esitluse ajal kujutisi seinale näidata.

Koosolekute saalis on ainulaadne kolmeastmeline valgustussüsteem, põlema saab panna ümmargused hõõglambid, üle ühe päevavalguslambid või kõik valgustid korraga. Valgussüsteem on reguleeritav puldiga. Samuti käivad kardinad kinni-lahti puldiga.

Süsteem on kliendile praktiline ning võimaldab saali momentaanselt töökorda seada. «Lektor ei pea jooksma lüliti juurde, vaid saab oma koha peal valgustust reguleerida,» toob Karofelt välja süsteemi eelised.

Hotelli Central koosolekukeskuse põrandat katab mitteelektriseeruv pehme plaatvaip, mis hoiab ürituste ajal koridorides vaikust. «Et keskus on kolmandal korrusel, võib luksust lubada,» kinnitab ruume kujundanud sisearhitekt Katrin Laanoja. «Pori jääb treppidele maha.»

Hetkel kuum