• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas selline tegevus on ohtlik?

  Kui lähtuda eeldusest, et ettevõte läheb liiga hoogu ja unustab tootmise ära, siis see sisaldab endas juba ka vastust -- järelikult on paha. Aga sellesse, et ettevõtted vabu vahendeid hoiavad likviidsetes instrumentides, olgu nad siis intressi kandvad või aktsiad, saab suhtuda ainult positiivselt.
  Kõrvaltvaatajana on väga raske öelda, on mõni firma nüüd üle pingutanud või mitte. Enda klientidest rääkides tunduvad kõik piisavalt arukad. Saavad aru, mis on ettevõtte põhitegevus ja mis on siis n-ö kõrvaltegevus.
  Ettevõtte seisukohast ei ole tootmine ja börsil mängimine kaks alternatiivi. Pole ju niimoodi, et okay, ma nüüd täna võtan kõik raha börsilt välja ja viskan ta tootmisse, või vastupidi -- võtan raha tootmisest ära, ei tee neid investeeringuid sinna, vaid panen hoopis väärtpaberiturule. Kui asi nii on, siis on küll väga halvasti.
  Tegelikult on kõik see kokku ettevõtte rahavoogude juhtimine. Kõike saab ühelt poolt planeerida ja teiselt poolt tekib alati mingeid, ütleme extraordinary laekumisi, väljaminekuid jne. Iga ettevõtte finantsjuhi üks põhiülesanne on neid rahavoogusid juhtida ja vabadelt vahenditelt saadavat tulu maksimeerida.
  Kõigepealt peaks definee-rima, mis tähendab -- ohtlik. Niiviisi võib ohtlik olla ka hommikul voodist välja tulla.
  Ettevõtluse eesmärk iseenesest on kasumi teenimine. See on alati seotud teatud riskidega ning nüüd sõltub juba analüüsist ja riski ulatusest, millised tagajärjed ettevõttele tema aktsiaportfelli moodustamisel võivad järgneda.
  Kui proportsioonid -- tähendab, ettevõttest väljapoole investeeritud vahendite suurus ettevõttesse investeeritud vahenditega võrreldes -- on mõõdukad ja põhjendatud ning analüüs korralikult tehtud, siis ma pigem peaksin ülimalt vajalikuks, et selline börsil osalemine toimuks. Erandjuhul võib ju ka mõni ettevõte tegelda ainult investeeringutega väljapoole.
  Olen sellise rahapaigutamise viisi poolt. Börsil mängimine on üks võimalikke ettevõtte tegevusalasid. Aga seda tuleks teha arukalt. Ka börsil peab iga investeeringu taga olema mingisugune äriidee. Kõigepealt, kas ettevõtja käsitleb ühte või teist investeeringut pikaajalise või lühiajalisena ja siit edasi: info korjamine ja töötlemine, mis ühe või teise väärtpaberiga võib seotud olla jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.