• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank ei teavitanud investoreid

  HF Kapitali juhataja Margus Uudam ütles, et Forekspanga aktsia hind hakkas börsil kukkuma enne panga ametlikku teadet, millest võib järeldada siseinfo kasutamist tehingutes panga aktsiatega.
  Uudami sõnul oleks olnud korrektne teavitada kohe börsi ja paluda lõpetada kauplemine panga aktsiatega kuni täpsema info saamiseni. Uudam lisas, et Forekspanga käitumine võib olla mõistetav, sest pangal võis olla juhtunu kohta liiga vähe infot.
  Forekspanga juhi Ivar Luki sõnul sai pank Peterburi maksupolitseilt täpsemat infot juhtunu kohta 4. augusti õhtul ja 5. augustil teavitas pank börsi. Tema sõnul kartis pank anda välja ebatäpset infot, sest eksimise korral oleks olnud kahju suurem.
  Vene Föderatsiooni maksupolitsei Peterburi valitsuse inkassokorralduste alusel kandsid Forekspanga korrespondentpangad Venemaa eelarvesse 13,796 miljardit rubla ehk 35 miljonit krooni, mida pank pole tänaseni kätte saanud.
  Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk märkis, et 35 miljonit krooni moodustab 4,5 protsenti Forekspanga likviidsetest varadest.
  Forekspank kasutab Venemaa seaduse järgi ettenähtud õigust saada alusetult kinni peetud summalt kogu kinnipidamise aja eest kompensatsiooni keskpanga refinantseerimise määras ehk 24 % aastas ja nõuab lisaks sellele sisse tekitatud kahju. Forekspank peatas arveldused Peterburi pankade kaudu kuni lõpliku kohtulahendi saamiseni Venemaa maksupolitsei ja Forekspanga vahelisele erimeelsusele ja on andnud oma korrespondentpankadele Peterburis korralduse korrespondentkontod sulgeda.
  Maapanga finantsdivisjoni direktor Ahti Aho ütles eile õhtul, et Maapanga kontosid pole Peterburi pankades veel aresti alt vabastatud. Maapangal on Peterburis kinni 3,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.