25. august 1997 kell 22:00

Liidupank vaatab täna repomäära üle

Pärast reedest langust liikus dollar eile rahulikult küllalt kitsas vahemikus, olles mõjutatud pühade tõttu suletud Londoni turust ja tänasest Bundesbanki repooksjonist.

Dollar alustas uut nädalat ülalpool 1,82 marga piiri, langes siis veidi ja liikus Aasia turgudel 1,815--1,818 DEM/USD vahel. Euroopa turgude avanedes oli dollar 1,821 DEM/USD tasemel.

Vaatamata sellele, et dollar tõusis Euroopa turgudel üle 1,82 marga piiri, jäi turg närviliseks, sest diilerite sõnul ei teadnud keegi, millise suuna võtab õhtul New Yorgi aktsiaturg, mis viimased kaks ja pool nädalat on olnud üks dollari suuremaid mõjutajaid. Turul puudub ka kindel seisukoht Saksamaa intressimäärade liikumise osas. Üldiselt usutakse, et täna liidupank repomäära siiski veel ei tõsta.

Rootsi statistikakeskus avaldas eile juulikuu väliskaubanduse näitajad. Väliskaubanduse ülejääk oli 12,3 mld Rootsi krooni, oodatud 9--10 mld asemel. Mööunud aasta juulis oli väliskaubanduse ülejääk 8,4 mld SEKi. Rootsi kroon, mis alustas varahommikul tasemelt 4,382 SEK/DEM, hakkas vaikselt Saksa marga vastu tugevnema ja oli keskpäeval 4,368 SEK/DEM tasemel. Kell 17.30 Eesti aja järgi oli Rootsi kroon 4,3734 SEK/DEM tsemel.

Aktsate hinnad New Yorgis hakkasid börsi avamise järel rahutus kauplemises vaikselt tõusma. Kell 17.30 Eesti aja järgi oli Dow 7929,72 punkti tasemel, olles reedeõhtusega võrreldes kerkinud 0,53%.

Moskava pankadevahelisel rahaturul fikseeriti rubla kurss 5,828 RUR/USD tasemel, ehk 2 rubla madalamal kui reedel.

Hetkel kuum