• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liidupank vaatab täna repomäära üle

  Pärast reedest langust liikus dollar eile rahulikult küllalt kitsas vahemikus, olles mõjutatud pühade tõttu suletud Londoni turust ja tänasest Bundesbanki repooksjonist.
  Dollar alustas uut nädalat ülalpool 1,82 marga piiri, langes siis veidi ja liikus Aasia turgudel 1,815--1,818 DEM/USD vahel. Euroopa turgude avanedes oli dollar 1,821 DEM/USD tasemel.
  Vaatamata sellele, et dollar tõusis Euroopa turgudel üle 1,82 marga piiri, jäi turg närviliseks, sest diilerite sõnul ei teadnud keegi, millise suuna võtab õhtul New Yorgi aktsiaturg, mis viimased kaks ja pool nädalat on olnud üks dollari suuremaid mõjutajaid. Turul puudub ka kindel seisukoht Saksamaa intressimäärade liikumise osas. Üldiselt usutakse, et täna liidupank repomäära siiski veel ei tõsta.
  Rootsi statistikakeskus avaldas eile juulikuu väliskaubanduse näitajad. Väliskaubanduse ülejääk oli 12,3 mld Rootsi krooni, oodatud 9--10 mld asemel. Mööunud aasta juulis oli väliskaubanduse ülejääk 8,4 mld SEKi. Rootsi kroon, mis alustas varahommikul tasemelt 4,382 SEK/DEM, hakkas vaikselt Saksa marga vastu tugevnema ja oli keskpäeval 4,368 SEK/DEM tasemel. Kell 17.30 Eesti aja järgi oli Rootsi kroon 4,3734 SEK/DEM tsemel.
  Aktsate hinnad New Yorgis hakkasid börsi avamise järel rahutus kauplemises vaikselt tõusma. Kell 17.30 Eesti aja järgi oli Dow 7929,72 punkti tasemel, olles reedeõhtusega võrreldes kerkinud 0,53%.
  Moskava pankadevahelisel rahaturul fikseeriti rubla kurss 5,828 RUR/USD tasemel, ehk 2 rubla madalamal kui reedel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Savisaar tõstis riigimetsa raiemahte
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.
Keskkonnaminister Erki Savisaar tuli vastu metsatööstuse lobile ja pööras ümber eelmise ministri määruse ning suurendas tänavust raiemahtu riigimetsas enam kui poole miljoni tihumeetri võrra.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.