• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  juuli 1997 Lõhe esimeste-tagumiste vahel kasvab

  Seekordne pangareiting on küllaltki sündmustevaene, mis tõendab, et Eesti pangandusturg on stabiliseerumas ning viimastel aastatel välja võideldud positsioonide ümbermängimine pole kuigivõrd lihtne. Jätkuvalt suureneb vahe nimekirja esimese ja tagumise poole vahel -- liidrite reiting paraneb, mahajääjate reiting nõrgeneb. Iseloomulik on samuti, et turuosa koondub jätkuvalt suuremate pankade kätte (kolme suurima panga turuosa juunis 72,29%, juulis 73,11, muutus seega 0,82%). Sealjuures jätkub muidugi turu jagamine ka suurte vahel, ehkki väga vahelduva eduga. Tugevamate pankade puhul torkab silma ka kangiefekti üha jõulisem kasutamine -- viimastel kuudel hangitud krediidiliinid annavad ennast tunda. Reitingu paranemine sellest hoolimata on eriti positiivne.
  Kuna tugevamaid panku toetav odav Lääne laenuressurss jääb nimekirja teisele poolele ilmselt kättesaamatuks, siis ilmselt jätkub pankade kihistumine edaspidigi ning mõni sureb ka välja. Pean siin silmas Inko Balti panka, mille Ukraina emapank juba pankrotistus ning mis ise ilmselt üsna varsti sama teed minemas. Ka neil, kel on ambitsioone tugevamate hulka jõuda (Maapank), on soovide realiseerimine ajas üha raskem, arvestades kahanevat turuosa, kärisevat klassivahet varade kvaliteedis ning tugevamate vendade suuremaid kogemusi soodsate poliitiliste otsuste hankimisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.