• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Radikaalide ja mõõdukate lõhe

  Sergei Beljajev nimetas oma erakonda «nomenklatuuri organisatsiooniks, mis põhineb nomenklatuurikapitalismi aparat?ikupõhimõtetel». See kriitika on otseselt suunatud peaminister Viktor T?ernomõrdini vastu, kes on selle valimisliidu asutaja ja juht.
  Beljajev on tuntud kui peaministri esimese asetäitja reformisti Anatoli T?ubaisi kindel liitlane. On teada, et T?ubaisil on hiljuti olnud peaministriga mitu teravat vaidlust kaaluka tähtsusega küsimustes.
  Analüütikute arvates näitavat aga Beljajevi lahkumine hoopis seda, et julgemad reformipoliitikud, kes on seni olnud konservatiivse peaministriga seotud poliitilise mõistusabielu kaudu, on hakanud looma endale sõltumatut poliitilist vundamenti.
  Moskva ajaleht Nezavisimaja Gazeta ennustab, et Sergei Beljajev kavatseb koos mitme teise Meie Kodu On Venemaa bloki liikmega ühineda erakonnaga Venemaa Valik, mille asutamisele on kaasa aidanud Anatoli T?ubais.
  «Uue liidu eesmärk on luua uus lobby-grupp, mis toetaks valitsuse noori reformimeelseid poliitikuid ja aitaks neil selgema eraldusjoone tõmmata valitsuse amorfsema osaga, mis ideoloogiliselt on lähedane kommunistliku parteiga,» kirjutab ajaleht.
  Valitsuse nn noored reformistid, keda juhivad Anatoli T?ubais ja teine esimene asepeaminister Boriss Nemtsov, on seni avalikkuses olnud rõhutatult lojaalsed peaministrile. FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.