10. september 1997 kell 22:00

Pank eelistab funktsionaalset terviklikkust

Tellija:- Hansapank

Asukoht:- Tallinn Rävala 2/Kivisilla 8

Sisekujundus:- Eero Jürgenson, Tairo Pärnamets, OÜ ARS-Interjöörprojekt

Ehitaja:- SRV Eesti Ehitus

Mööbel:- Thulema, ISKU

Valgustid:- Thorn

Objekti suurus:- 530 m²

Töökohtade arv:- 18

Tööde kestus:- üldehitustööd märts 96--august 97

Maksumus:- pole pangale rentnikuna teada

- Hansapanga kesklinna kontori projekt, mis kinnitati 1,5 aastat tagasi, nägi ette paremate töö- ning kliendi-teenindustingimustega kontori rajamise äriliselt soodsasse kohta. Tänavu suvel toimunud struktuurimuutuste tõttu sai ametiühingute majas asuvast kesklinna kontorist regiooni keskus. Kontor on seetõttu juba valmimishetkest pangale kitsaks jäänud ja praegu luuakse juurde kolme uut töökohta, selgitas kontori-juhataja Lolita Peterson. See aga ei toonud mingeid muudatusi esialgselt planeeritud sisekujunduses ning pangatöötajad on Lolita Pe-tersoni sõnul tulemusega väga rahul. Kontorijuhataja arvates on ruum planeeritud ratsionaalselt -- kõige roh-kem pinda on jäetud klien-tidele ja töökohad on hästi läbi mõeldud. Lolita Peter-soni sõnul annab sammassaal pangaruumile avarust ja valgust nagu ka tänava tasapinnalt läbi kahe korruse ulatuv klaasist välissein.

Eero Jürgenson ja Tairo Pärnamets nentisid, et kuigi pangad kasutavad kindlaid kujunduselemente, on alati võimalik igal objektil mida-gi uut luua. Tairo Pärnamets selgitas, et Hansapanga kon-toris on ühelt poolt tead-likult säilitatud pangale oma-seid modernseid stiilitunnu-seid ning teiselt poolt on proovitud lahendada töö-kohti ergonoomilisemalt. Eero Jürgenson lisas, et tellija esitas lähteülesandes terve rea ettepanekuid, mida tu-leks sisekujunduses edasi arendada ja neist olulisim oli panga funktsionaalne ter-viklikkus. Samuti prooviti kaotada karmi joont panga-töötaja ja kliendi vahel kontorit avatumaks muutes. Uue kontori laekarniisidesse peidetud valgustid muudavad ruumi pangakontoritest valgusküllaseimaks.

Hetkel kuum