• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomet ähvardab suur streigioht

  Dollari ebakindlus jätkus ka eile, saades jaapani jeeni suhtes veidi toetust Jaapani rahvusliku kogutoodangu 2,9protsendilisest langusest teises kvartalis. Jaapani majandusplaneerimise aseminister S. Nukaya väitis ajakirjandusele, et see tähendab saareriigile 1997./98. fiskaalaasta eesmärgi (1,9protsendilise rahvusliku koguprodukti kasvu) kättesaamatust. Turud olid väga ebameeldivalt üllatunud, sest Jaapani majandus on halvemas seisukorras, kui arvati seni. Dollar tõusis seejärel taas üle 119 JPY/USD taseme ning analüütikute prognooside kohaselt liigub ilmselt kiiresti 122 jeenini. Kättesaamatu pole ka kõrgem kurss.
  Saksa marga suhtes näitas dollar üles taas äärmist volatiilsust. Euroopas alustas dollar kursiga veidi üle 1,79 DEMi (14,32 kr), langes seejärel 1,788 margani ning toibus seejärel 1,79 ja 1,80 marga vahel. Õhtul langes USD jälle 1,785 marga ehk 14,28 kroonini.
  Marka püüdis toetada Saksamaa riigipank peaökonomist Otmar Issingeri suu läbi, kes väitis, et inflatsiooni langustendents Saksamaal on läbi ning see omakorda tähendab suunamuutust nii Saksamaa kui ka kogu Euroopa majanduses.
  Buba vihje toime oli siiski liiga lühiajaline, sest on teada, et ta seisab dilemma ees. Ühest küljest on majanduslik seis nõrk ja peaks tõstma intressimäärasid. Teisest küljest peab keskpank võitlema inflatsiooni vastu ja nii jääb närvilisus turul kestma.
  Teate Soome paberitööstuse streigiähvarduse kohta võtsid turud vastu väga külmavereliselt. Marga kurss oluliselt ei muutunud ja maksis õhtul umbes 2,67 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.