• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomet ähvardab suur streigioht

  Dollari ebakindlus jätkus ka eile, saades jaapani jeeni suhtes veidi toetust Jaapani rahvusliku kogutoodangu 2,9protsendilisest langusest teises kvartalis. Jaapani majandusplaneerimise aseminister S. Nukaya väitis ajakirjandusele, et see tähendab saareriigile 1997./98. fiskaalaasta eesmärgi (1,9protsendilise rahvusliku koguprodukti kasvu) kättesaamatust. Turud olid väga ebameeldivalt üllatunud, sest Jaapani majandus on halvemas seisukorras, kui arvati seni. Dollar tõusis seejärel taas üle 119 JPY/USD taseme ning analüütikute prognooside kohaselt liigub ilmselt kiiresti 122 jeenini. Kättesaamatu pole ka kõrgem kurss.
  Saksa marga suhtes näitas dollar üles taas äärmist volatiilsust. Euroopas alustas dollar kursiga veidi üle 1,79 DEMi (14,32 kr), langes seejärel 1,788 margani ning toibus seejärel 1,79 ja 1,80 marga vahel. Õhtul langes USD jälle 1,785 marga ehk 14,28 kroonini.
  Marka püüdis toetada Saksamaa riigipank peaökonomist Otmar Issingeri suu läbi, kes väitis, et inflatsiooni langustendents Saksamaal on läbi ning see omakorda tähendab suunamuutust nii Saksamaa kui ka kogu Euroopa majanduses.
  Buba vihje toime oli siiski liiga lühiajaline, sest on teada, et ta seisab dilemma ees. Ühest küljest on majanduslik seis nõrk ja peaks tõstma intressimäärasid. Teisest küljest peab keskpank võitlema inflatsiooni vastu ja nii jääb närvilisus turul kestma.
  Teate Soome paberitööstuse streigiähvarduse kohta võtsid turud vastu väga külmavereliselt. Marga kurss oluliselt ei muutunud ja maksis õhtul umbes 2,67 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tõusvalt alanud päev lõppes Balti aktsiaturgudel punaselt
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Täna sulgusid kõik kolm Balti börsi ja ka Balti koondindeks miinuses, ehkki kauplemispäev algas indeksite tõusuga.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.