16. september 1997 kell 22:00

Uued tulijad maandusid tabeli keskele

Udu, vihm ja tormituuled on arvutitootmisele alati hästi mõjunud. Lisaks koduarvutite ostjatele, kes oma korterit või maja pimedatel õhtutel ka millekski muuks peale magamise ja televiisori vaatamise tahavad kasutada, on ka kontoritesse tekkimas uusi PCsid. Uued töötajad, suurenenud tootmine, infotehnoloogia areng ja mis kõik veel on kasvatanud arvutitootjate arvnäitajaid kuuma suve lõppedes.

Tabelisse on jõudnud ka uusi üritajaid. K-arvutisalong ning Kernel, keda varem pole nimekirjas olnud, sattusid oma 53 müüdud arvutiga auväärsesse esiviisikusse. Madalad hinnad põhjustavad suure müüginumbri, kuid vähemalt K-arvutisalongis põhjustas see ka müüjate tõsise ajahäda: arvutimüügile pühendudes ei jõutud enam tegeleda nendega, kes olemasolevale kompuutrile mõnda juppi juurde tahtsid installeerida või olid nõuandenäljas.

Nn «sajaliste» klubisse pääsenud Microlink, Astrodata ja Ordi on kogu aeg stabiilselt kuskil tabeli eesotsas olnud. Tiigrihüppeks valmistuvatele arvutijanustele eestlastele on müüdud omajagu, kuid Microlink kui suurim arvutitootja tabelis avaldatute seas arvutiseerib siiski enamasti välismaailma. Ja nagu numbritest näha, üha tõusvas joones.

Vahepeal juba peaaegu «igavese kolmanda» tiitli teeninud Inteli OEMi müüja AS Torn on suve teistest raskemini üle elanud. Müüginumbrid on langenud kevadest saadik, sügisene tõus pole veel alanud. Kuid ehk aitab Inteli müüjaid sel reedel Tallinna saabuv Intel Corporationi Euroopa marketingi direktor Tim Keating, kes annab siin pressikonverentsi teemal «Intel toetab Eesti haridust tiigrihüppe programmi kaudu». Siis on põhjust arvata, et igal kooliarvutil on varsti peal «Intel Inside'i» kleeps.

Hetkel kuum