• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued tulijad maandusid tabeli keskele

  Udu, vihm ja tormituuled on arvutitootmisele alati hästi mõjunud. Lisaks koduarvutite ostjatele, kes oma korterit või maja pimedatel õhtutel ka millekski muuks peale magamise ja televiisori vaatamise tahavad kasutada, on ka kontoritesse tekkimas uusi PCsid. Uued töötajad, suurenenud tootmine, infotehnoloogia areng ja mis kõik veel on kasvatanud arvutitootjate arvnäitajaid kuuma suve lõppedes.
  Tabelisse on jõudnud ka uusi üritajaid. K-arvutisalong ning Kernel, keda varem pole nimekirjas olnud, sattusid oma 53 müüdud arvutiga auväärsesse esiviisikusse. Madalad hinnad põhjustavad suure müüginumbri, kuid vähemalt K-arvutisalongis põhjustas see ka müüjate tõsise ajahäda: arvutimüügile pühendudes ei jõutud enam tegeleda nendega, kes olemasolevale kompuutrile mõnda juppi juurde tahtsid installeerida või olid nõuandenäljas.
  Nn «sajaliste» klubisse pääsenud Microlink, Astrodata ja Ordi on kogu aeg stabiilselt kuskil tabeli eesotsas olnud. Tiigrihüppeks valmistuvatele arvutijanustele eestlastele on müüdud omajagu, kuid Microlink kui suurim arvutitootja tabelis avaldatute seas arvutiseerib siiski enamasti välismaailma. Ja nagu numbritest näha, üha tõusvas joones.
  Vahepeal juba peaaegu «igavese kolmanda» tiitli teeninud Inteli OEMi müüja AS Torn on suve teistest raskemini üle elanud. Müüginumbrid on langenud kevadest saadik, sügisene tõus pole veel alanud. Kuid ehk aitab Inteli müüjaid sel reedel Tallinna saabuv Intel Corporationi Euroopa marketingi direktor Tim Keating, kes annab siin pressikonverentsi teemal «Intel toetab Eesti haridust tiigrihüppe programmi kaudu». Siis on põhjust arvata, et igal kooliarvutil on varsti peal «Intel Inside'i» kleeps.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.