• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene turg on elavnemas

  Hoolimata maaklerite optimismist jätkus Riia börsil reedel kasumivõtt ning enamik aktsiatest langes, sealhulgas ka turuliider Unibanka, mis lõpetas nädala 4,4 lati tasemel. Ehkki Unibanka on jätkuvalt hinnatud stabiilse paigutusena väikesel turul, pelgavad paljud investorid panga laienemisplaane Venemaal, pidades neid riskantseteks. Kauplemine oli endiselt küllalt aktiivne, börsikäive ulatus 324 000 latini. Lisanimekirjas oli aktiivsemate seas Olainfarm, mille käive oli 65 100 latti.
  Vilniuse börsil jäi reedene kauplemispäev tagasihoidlikuks ja tähelepanu keskpunktis olid seniste suurpankade asemel kaks väiksemat, Litimpeks ja Siauliai, millega turuväliselt tehti suuri tehinguid. Maaklerid arvasid, et tehingute taga võib olla Hermis, mis müüb oma osalust Siauliai pangas.
  Kauplemine Venemaa kauplemissüsteemis algas väga tagasihoidlikult, kuid päeva edenedes ilmus turule üha enam Vene investoreid, kelle ostutehingud turgu tõstma hakkasid. Samaaegselt täheldati ka müügipakkumiste vähenemist, mis tõusu veelgi ergutas. Kauplemiskäive ulatus tubli 63 miljoni dollarini. Maaklerid jäid siiski ettevaatlikuks ning arvasid, et langustrend ei pruugi olla veel murtud ning tekkinud huvi võib taas väheneda. Sellest tulenevalt oli ka suuraktsiate liikumine erinev -- ÜES langes, kuna aga Irkutskenergo ja Mosenergo tõusid mõnevõrra.
  Kolmekordselt nõiutud päev USAs tõi enesega ettearvatult kaasa suuri päevasiseseid kõikumisi ning Dow sulgus mõne punkti allpool. Laiemal turul valitses siiski positiivne meeleolu hoolimata nädalavahetusel ees seisvast G7 tippametnike kohtumisest Hongkongis ning S&P500 ning Nasdaq'i indeksid tõusid, viimane koguni teise järjestikuse rekordini -- 1680,36 punkti tasemel. Põhilisteks kauplejateks olid suurtegijad ning väikeinvestorid jäid päeva suuri kõikumisi kartes põhiliselt mängust välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.