• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene turg on elavnemas

  Hoolimata maaklerite optimismist jätkus Riia börsil reedel kasumivõtt ning enamik aktsiatest langes, sealhulgas ka turuliider Unibanka, mis lõpetas nädala 4,4 lati tasemel. Ehkki Unibanka on jätkuvalt hinnatud stabiilse paigutusena väikesel turul, pelgavad paljud investorid panga laienemisplaane Venemaal, pidades neid riskantseteks. Kauplemine oli endiselt küllalt aktiivne, börsikäive ulatus 324 000 latini. Lisanimekirjas oli aktiivsemate seas Olainfarm, mille käive oli 65 100 latti.
  Vilniuse börsil jäi reedene kauplemispäev tagasihoidlikuks ja tähelepanu keskpunktis olid seniste suurpankade asemel kaks väiksemat, Litimpeks ja Siauliai, millega turuväliselt tehti suuri tehinguid. Maaklerid arvasid, et tehingute taga võib olla Hermis, mis müüb oma osalust Siauliai pangas.
  Kauplemine Venemaa kauplemissüsteemis algas väga tagasihoidlikult, kuid päeva edenedes ilmus turule üha enam Vene investoreid, kelle ostutehingud turgu tõstma hakkasid. Samaaegselt täheldati ka müügipakkumiste vähenemist, mis tõusu veelgi ergutas. Kauplemiskäive ulatus tubli 63 miljoni dollarini. Maaklerid jäid siiski ettevaatlikuks ning arvasid, et langustrend ei pruugi olla veel murtud ning tekkinud huvi võib taas väheneda. Sellest tulenevalt oli ka suuraktsiate liikumine erinev -- ÜES langes, kuna aga Irkutskenergo ja Mosenergo tõusid mõnevõrra.
  Kolmekordselt nõiutud päev USAs tõi enesega ettearvatult kaasa suuri päevasiseseid kõikumisi ning Dow sulgus mõne punkti allpool. Laiemal turul valitses siiski positiivne meeleolu hoolimata nädalavahetusel ees seisvast G7 tippametnike kohtumisest Hongkongis ning S&P500 ning Nasdaq'i indeksid tõusid, viimane koguni teise järjestikuse rekordini -- 1680,36 punkti tasemel. Põhilisteks kauplejateks olid suurtegijad ning väikeinvestorid jäid päeva suuri kõikumisi kartes põhiliselt mängust välja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Läti tanklakett Virši-A ostis osaluse kohalikus LNG-terminalis
Läti kütusekaupleja Virši-A allkirjastas lepingu Läti ettevõtte Skulte LNG Terminal 20% aktsiate omandamiseks.
Läti kütusekaupleja Virši-A allkirjastas lepingu Läti ettevõtte Skulte LNG Terminal 20% aktsiate omandamiseks.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.