22. september 1997 kell 22:00

SVEX Eesti müüb kõik veoautod autojuhtidele

SVEX Eesti tegevjuhi Jaan Lepa sõnul on autode müümine tingitud sellest, et firma ei suutnud enam kontrollida oma autopargi kulutusi. SVEX Eesti jätab endale aga autode külge kinnitatavad kaubatreilerid, lisas Lepp.

SVEX Eestile kuulub 28 Scania ja Volvo veoautot, mille müügihind on Lepa sõnul kokku 6,8 miljonit krooni. Kõik autod tahetakse müüa liisingu teel oma firma autojuhtidele.

«Ka mujal maailmas on levinud suund, mille kohaselt pole olemas suure autopargiga autofirmasid,» rääkis Lepp. «Tavaliselt kuulub autojuhile üks või kaks suurt veokit, tööd otsib neile ekspediitor, kellega autojuhil on sõlmitud leping.»

«Selline suund on tingitud eelkõige sellest, et nii on autot majanduslikult efektiivsem kasutada,» lausus Lepp.

SVEX Eesti kuulub nii Eesti ekspedeerijate assotsiatsiooni kui Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni. Järgmisel aastal tahab firma välja astuda autovedajate ühendusest. Praegu moodustab ekspedeerimine kuni 95 protsenti ettevõtte tegevusest.

Hetkel kuum