• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SVEX Eesti müüb kõik veoautod autojuhtidele

  SVEX Eesti tegevjuhi Jaan Lepa sõnul on autode müümine tingitud sellest, et firma ei suutnud enam kontrollida oma autopargi kulutusi. SVEX Eesti jätab endale aga autode külge kinnitatavad kaubatreilerid, lisas Lepp.
  SVEX Eestile kuulub 28 Scania ja Volvo veoautot, mille müügihind on Lepa sõnul kokku 6,8 miljonit krooni. Kõik autod tahetakse müüa liisingu teel oma firma autojuhtidele.
  «Ka mujal maailmas on levinud suund, mille kohaselt pole olemas suure autopargiga autofirmasid,» rääkis Lepp. «Tavaliselt kuulub autojuhile üks või kaks suurt veokit, tööd otsib neile ekspediitor, kellega autojuhil on sõlmitud leping.»
  «Selline suund on tingitud eelkõige sellest, et nii on autot majanduslikult efektiivsem kasutada,» lausus Lepp.
  SVEX Eesti kuulub nii Eesti ekspedeerijate assotsiatsiooni kui Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni. Järgmisel aastal tahab firma välja astuda autovedajate ühendusest. Praegu moodustab ekspedeerimine kuni 95 protsenti ettevõtte tegevusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.