23. september 1997 kell 22:00

Rõhk vähelikviidsetel aktsiatel

Tallinna börsil kujunes eile välja selge vahe likviidsemate ja vähemlikviidsemate aktsiate vahel. Esimesse gruppi (börsi põhinimekiri) kuuluvate aktsiate hinnad püsisid stabiilsed, ainult Norma ja Ühispanga aktsia tegid rohkem kui protsendise muutuse. Samas teise gruppi (lisanimekiri ja vabaturg) kuuluvate aktsiate hinnad liikusid palju elavamalt ja ainult kaks aktsiat, Pennu CT ja Rakvere lihakombinaat, ei teinud rohkem kui üheprotsendilist muutust.

Börsisüsteemi edukaim oli eile Tallinna külmhoone aktsia, mille hind kerkis päevaga koguni 21,7%, 64,5 kroonile. Päris elavas kauplemises, kus päevaga registreeriti 18 tehingut (käive küll vaid 0,6 mln kr) ülespoole rallinud aktsia spread (ostu- ja müügihinna vahe) on siiski harjumatult lai (16%). Hoiupanga maakleri Urmas Niine sõnul viitab see võimalikule korrektsioonile lähemal ajal.

Teise viimaste päevade tähe sära hakkas eile kustuma ja saabunud korrektsioonis kukkus ESSi aktsia hind üleeileõhtusega võrreldes 12,82% ja lõpetas börsi sulgemisel 136 kr tasemel. Korrektsioon on kiirele tõusule üsna loogiline ja sageli esinev jätk.

Hetkel kuum