• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - EVEA Pank. EVEA Panga tütarettevõte EVEA Liisingu bilansimaht kasvas k.a kaheksa kuu jooksul 2,1 korda, moodustades 30,5 mln krooni. Laenuportfell kasvas 1,3 korda, moodustades 20 mln krooni. EVEA Liisingu kaheksa kuu brutokasum on 515 400 krooni. Perioodi käibe tootlikkus on 15,57%.
  - Viru Rand. ASi Viru Rand I poolaasta müügikäive oli 148,9 miljonit krooni. Rahaliselt kasvas müügikäive 1996. aasta sama perioodiga võrreldes 18,6 %. Eesti turu müügikäive oli 22,7 ja ekspordikäive 126,2 miljonit krooni. 1997. aasta I poolaasta bilansimaht kasvas 56,7 miljoni krooni võrra 208,6 miljoni kroonini. Omakapitali suurus bilansis on 114,5 miljonit krooni. Viru Ranna aktsionäride erakorraline üldkoosolek võttis vastu otsuse, mille kohaselt ASi Viru Rand aktsiakapitali suurendatakse fondiemissiooni teel seniselt 40 miljonilt kroonilt 80 miljoni kroonini.
  - Hoiupank. Hoiupank sõlmib täna Venemaal Moskvas asuva Faba panga aktsiate ostulepingu.
  - Gutta. Gutta mahlatootja aktsionärid otsustasid tõsta ettevõtte aktsiakapitali fondiemissiooni teel 864 000 latilt 3 008 640 latile. Ühtlasi muudetakse Gutta avalikult kaubeldavaks ettevõtteks. Hansa Investment on valmis ettevõtte aktsiaid klientidele pakkuma oktoobri esimesel poolel. Gutta esimese poolaasta kasum oli ca- 2 miljonit latti.
  - Tallinna Pank. Tallinna Pank peaks kolmapäeval lõplikult vormistama Saulese Panga omandamise. TP juhatuse esimehe Rait Lukase väitel on tehingul veel üks osapool, kellest selle õnnestumine sõltub ning keda ta ei olnud nõus avaldama. Kinnitamata andmetel on kolmandaks osapooleks Hollandi finantskorporatsioon FMO.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.