• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaal jõuti maksukompromissile

  Saksa valitsuskoalitsioon jõudis kokkuleppele osalises maksuvähendamises, mis võib kehtima hakata jaanuaris. Kompromiss nõrgestab riigikassat, kuid tugevdab valitsuse positsiooni.
  Pärast raskeid arutelusid jõudsid valitsusse kuuluvad kristlikud demokraadid ja liberaalid üksmeelele, et nn solidaarsusmaksu, mis on kehtestatud läänesakslastele ja millega toetatakse Ida-Saksa ülesehitust, vähendatakse 7,5 protsendilt 5,5-le.
  Valitsuskoalitsiooni väiksem partner, liberaalid (FDP) on kogu aeg nõudnud solidaarsusmaksu järkjärgulist vähendamist ja kaotamist. Kristlikust demokraadist rahandusminister Theo Waigel on selle vastu, sest maksu üheprotsendiline vähendamine kahandab riigi tulu 3,5 miljardi Saksa marga võrra.
  Solidaarsusmaksu vähendamine 2% võrra tekitab järgmise aasta eelarves täiendava 7protsendilise augu. 1,4 miljardit sellest on FDP esimees Wolfgang Gerhardt lubanud katta markade müügiga. Lisaks aeglustab valitsus endise Saksa DV võlgade maksmist, mis koormab järgmise aasta eelarvet viie miljardiga.
  Samal ajal kui solidaarsusmaksu vähendatakse, käib ülejäänud maksureformi osas valitsuse ja opositsiooni vahel vaidlus edasi. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.