• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Graafikatööjaamaga ei koonerdata

  Tänaste hinnapakkumiste teemaks olev graafikatööjaam lihtsalt nõuab endale veidi rohkem ruumi, mistõttu pühendan ma suurima heameelega kommentaari sellele teemale. Nädalavahetusel panin oma kontoris üles arvatavasti veel mõneks ajaks Eesti vingeimaks jäävat graafikatööjaama PowerMac 9600, mille protsessoriks on 300MHz PowerPC 604e.
  Graafikatööjaama ostmine on omaette huvitav protsess -- kui harilikult arvutit ostes tahaks nagu pigem odavamalt läbi ajada ja iga kallima seadme lisamine on valuline, siis graafikaarvuti puhul tuleb kohe alustada maksimumist ja vaadata, kas ei oleks vaja midagi lisaks panna.
  Seejuures tasub igaks juhuks väga korralikul toolil istuda, sest otsustada tuleb reeglina ühikutes 10 000--15 000 krooni (lisaks veel 4GB kõvaketta või parema graafika- või SCSI-kaardi või veel 128MB mälukesta). Ostu rahastamine tuleb paika panna alles pärast seda, kui on täpselt teada, palju raha vaja on. Reeglina lõpeb kokkuhoidmine sellega, et hinnasääst 5% annab 50protsendise jõudluse kukkumise.
  Graafikatööjaam on profi töömasin ja selle hind on profitööriista hinnaklassis. Pole mõtet hankida tehase sisustust arvestusega, et kusagil liini keskel on tädi-automaat, mis kaste liigutab -- sellest sõltuks kogu liini jõudlus ja töö kvaliteet.
  Reeglina sõltub töötegemise kiirus inimese osavusest. Iseõppinud soss-sepp istub kalli tööjaama taga ja veab joonekesi, mis ei pruugi küll täiesti paralleelsed välja kukkuda, kuid on see-eest päris ise tehtud.
  Kas ei või siis arvutile öelda, et ole meheks, see siin on tabel ja iga rea vahel peaks üks korralik joon olema!
  Aga ma pole veel puudutanud seda kõige olulisemat küsimust, et miks Mac ja mitte PC. Viimase peal Pentium II PC on foto?oppimises peaaegu sama kiire kui keskmine Mac, muus töös aga reeglina kõvasti kiirem ja lisaks tänu WinNT'le täielikult multitasking.
  Mac'il on aga värvid -- ja kui sa ei tegele pilditöötlusega ajaviiteks, vaid eesmärgiks on samade värvide saavutamine ka trükis (või televiisoriekraanil), tasub sellesse investeerida.
  Vaadates täna pakutavate arvutite mälumahtu, tuleb tunnistada, et piisab vajadusest lihtsalt veidi suuremaid pilte töödelda ja enamik PC-sid ongi rajalt maha võetud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.