8. oktoober 1997 kell 22:00

Eesti Fosforiidi asemele tööstuspark

Kristiine Keskuse ASi välissuhete nõunik Kaia Kirs rääkis, et kindlasti ei hakka Kristiine Keskus ise seal otseselt tootma. Meie eesmärk on kujundada sellest tööstuspiirkond või -küla, märkis ta.

Välisinvesteeringute agentuuri direktor Agu Remmelg sõnas, et tööstuspargi rajamine on vajalik. Potentsiaalsele tööstusinvestorile peaks olema võimalik müüa maa koos kommunikatsioonidega, et ta saaks kohe tegutsema hakata, ütles Remmelg.

Eestis on veel nii, et isegi kui investor on otsustanud investeerida, siis maaküsimuse lahendamine võtab veel aasta, märkis Remmelg. Ta lisas, et investoritel, kellest umbes 90% on tööstusse investeerijad, on kinnisvara kättesaamise kiirus kõige olulisem küsimus.

Suurettevõtete assotsiatsiooni tegevjuht Jaak Saarniit sõnas, et sellise tööstuspargi loomine oleks üks argument investoritele, kes peavad langetama valiku, millisesse riiki investeerida.

Küsimusele, kas on juba mõni osa Eesti Fosforiidi territooriumist mõnele investorile müüdud, vastas Kaia Kirs, et praegu ei ole veel planeeringut, mistõttu pole ühtegi maatükki müüdud. Ta kinnitas samas, et huvi on maa-ala vastu tuntud.

Hetkel kuum