20. oktoober 1997 kell 22:00

Börsi käive oli vaid 35,1 mln kr

Kauplemine Tallinna börsil kipub pea täielikult raugema. Eile ulatus börsi ja vabaturu kogukäive vaid 35,1 mln kroonini. Nii madal oli börsisüsteemi päevakäive viimati 2. juulil. Loius kauplemises jäid ka aktsiate hinnad suhteliselt stabiilseks, ÄP indeks tegi päevaga 0,27protsendise languse, 1272,07 punktile.

Esmaspäevane börsipäev algas börsi teatega kahe põhinimekirja aktsia, farmaatsiatehase ja Tallinna Panga aktsiaga kauplemise peatamise kohta.

Kui Tallinna Panga aktsia puhul tingis peatamise nädalavahetusel toimunud aktsionäride koosoleku otsuste avaldamise ootus, siis farmaatsiatehase aktsiaga kauplemise peatamise tingis pühapäevaõhtune ETV saatelõik, kus Lätis tegutseva Olainfarmi tuumikomaniku Olmafarmi juht süüdistas farmaatsiatehast väärinfo levitamises ja tulude varjamises.

Pärast farmaatsiatehase põhjalikku kommentaari süüdistusele, alustati börsil taas kauplemist. Läti ravimitootja segased ja kohati lausa naljakad süüdistused tekitasid investorites siiski sedavõrd suure segaduse, et aktsia hind kukkus 4,75%, 190,5 kroonile. Tallinna farmaatsiatehasele võib ette heita veidi aeglast reageerimist.

Hetkel kuum