• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs kosus langusest

  Reedese börsipäeva esimese tunniga tegi börs läbi küll veel väikese languse, kuid keskpäevaks oli tõus juba üle 12 protsendi, langedes päeva lõpuks siiski 5 protsendi tasemele.
  Suurima tõusu tegi reedel läbi neljapäevane suurim kukkuja Ühispanga aktsia.
  HF Kapitali ASi maakler Kaur Elviste lausus, et neljapäeval ja reede hommikul saavutatud hinnatasemed meelitasid investoreid ostma, mistõttu hinnad hakkasid tõusma.
  «Sunnitult ei olnud enam tarvis müüa, sest repoportfellid said realiseeritud,» lisas ta. Elviste sõnul võisid reedeks müüma jääda veel pangad, kellel oli huvi parandada likviidsusprobleeme.
  Kaur Elviste sõnul võib aktsiate praegune hinnatase tõenäoliselt mõneks ajaks püsima jääda, sest investorid on muutunud väga ettevaatlikuks.
  Elviste märkis, et 10--15protsendiline liikumine praegusest hinnatasemest allapoole on väga õrn maa. Kui keegi tekitab müügisurve, lähevad investorid sellega kergesti kaasa, lisas ta.
  Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Tõnu Pekk ütles, et välisinvestorid on turul endiselt müümas ja kohalikud investorid ostmas. Tema sõnul on turu edasist käitumist raske prognoosida, sest hinnad kõiguvad suures ulatuses. Pekk märkis, et paanika rahaturul on vaibunud, mis peaks hästi mõjuma ka aktsiaturule.
  Tallinna börsi reedene käive oli 222,6 miljonit krooni, vabaturul kaubeldi 4,4 miljoni krooni eest. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.