• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kullauntsi hind alla 300 dollari

  Eile oli Jaapani majanduses ?okivaba päev. Tokio börsi Nikkei indeks tõusis 1,12%, kuigi finantssektori mõned aktsiad (Daiwa ning Nikko) siiski langesid. Reitinguagentuur Moody's teatas viie panga reitingu võimalikust alandamisest ning üks teisejärguline pank lõpetas oma tegevuse. Kuulduste kohaselt on raskustes veel mitu regionaalse tähtsusega panka. Kui veel mõni aeg tagasi oleksid viimased teated jeeni kursi viinud ilmselt kiiresti alla, siis nüüd, pärast hiljutisi vapustusi käsitlesid liigitasid turud uudiseid «heade» hulka. Valuutadiilerid asusid hoopis vahetult enne tänupühi USAs kasumit välja võtma. On aga ilmselge, et jeeni väikene toibumine on vaid ajutine, sest saareriigi ning kogu regiooni finantsolukord ei anna optimismiks jeeni suhtes mingisugust alust. Pigem vastupidi. Kiiret langust lähipäevil ilmselt ka ei tule, sest täna ja homme toimub New Yorgis optsioonide realiseerimine kursiga 128,15--128,20. Turgusid püüdsid maha rahustada ka Jaapani rahandusminister ning keskpanga president, kes oma ühisavalduses kutsusid üles mitte pöörama tähelepanu kuulujuttudele ning lubasid, et suuri pankrotte enam ei tule. Dollari kurss 130 jeeni on maakleritel juba silme ees. See tase ületatakse ilmselt enne 16. detsembrit.
  Dollar oli eile heas hoos Saksa marga suhtes. Euroopas tõusis USD kurss üle 1,75 taseme, pärastlõunal tõusis see isegi 1,7602 DEMini (14,08 kroonini). Eile õhtul oli dollari kurss 1,7595 DEMi (14,076 krooni).
  Kullauntsi hind langes eile esmakordselt pärast 12,5 aastat alla 300 dollari. Londonis fikseeriti kulla hinnaks 297,00 dollarit unts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.