• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank tugevdab kontrolli laenulepingute üle

  «Neli aastat Hansapangas töötanud nooruke jaepanganduse laenuosakonna töötaja võttis altkäemaksu liigkasu saamise eesmärgil,» väitis Hansapanga sisekontrolli osakonna juhataja Aivo Adamson.
  Hansapank Eesti peadirektor, varem Hansapanga laenuosakonna tööd juhatanud Indrek Neivelt ütles, et seni on tuvastatud ainult pangale tekitatud moraalne kahju. Muud kahju pole altkäemaksujuhtumist tema sõnul esialgu leitud.
  Adamsoni sõnul toimus altkäemaksu andmine ja võtmine väga lihtsalt. Klient tuli panka, taotles laenu ja see talle ka vormistati, seletas Adamson. Seejuures rikkus laenutöötaja laenu tagatise hindamise protseduure, soodustades altkäemaksu andnud kliendile laenu saamist, väitis ta.
  Panga sisekontrolli osakonna juhi sõnul ei rääkinud altkäemaksu võtmisest mitte laenu saanud panga klient, vaid selle avastasid teised pangatöötajad. Adamson väitis, et Hansapangas avastati altkäemaksu võtmine esimest korda.
  «Ma ei saa väita, et sellist asja pole varem olnud,» lisas ta. «Usun, et ei ole olnud.»
  Adamsoni sõnul on panga sisekontrolli osakond uurinud ka börsilanguses kogu vara kaotanud välismaalase Tony Esenlundi avalikku kaebust Hansapanga töötaja Ingmar Purge peale, kes Esenlundi väitel võttis temalt 100 000 krooni altkäemaksu. Hansapanga sisekontrolli käsutuses olevate andmete alusel ei saa väita, et Purge oleks altkäemaksu võtnud.
  Ühispanga sisekontrolli osakonna juhataja Ülle Pärna ütles, et kindlasti ei saa üksikjuhtumi puhul teha järeldust, nagu võtaks kõik Hansapanga töötajad altkäemaksu. Ta lisas, et Ühispangas pole ühtegi sellist juhtumit tuvastatud ja klientidelt pole sellesisulisi kaebusi tulnud.
  Pärna sõnul mõjub avastatud altkäemaksujuhtum puhastavalt kõigile teistele Eesti pankade laenuametnikele. Ta välistas võimaluse, et Hansapangast vallandatud laenutöötaja leiab veel kunagi võimaluse töötada mõnes teises kommertspangas.
  Aivo Adamson ei nõustunud altkäemaksu võtnud pangaametniku nime nimetama, sest tema sõnul on kõik altkäemaksu võtmise motiivid seni veel läbi uurimata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.