• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank tugevdab kontrolli laenulepingute üle

  «Neli aastat Hansapangas töötanud nooruke jaepanganduse laenuosakonna töötaja võttis altkäemaksu liigkasu saamise eesmärgil,» väitis Hansapanga sisekontrolli osakonna juhataja Aivo Adamson.
  Hansapank Eesti peadirektor, varem Hansapanga laenuosakonna tööd juhatanud Indrek Neivelt ütles, et seni on tuvastatud ainult pangale tekitatud moraalne kahju. Muud kahju pole altkäemaksujuhtumist tema sõnul esialgu leitud.
  Adamsoni sõnul toimus altkäemaksu andmine ja võtmine väga lihtsalt. Klient tuli panka, taotles laenu ja see talle ka vormistati, seletas Adamson. Seejuures rikkus laenutöötaja laenu tagatise hindamise protseduure, soodustades altkäemaksu andnud kliendile laenu saamist, väitis ta.
  Panga sisekontrolli osakonna juhi sõnul ei rääkinud altkäemaksu võtmisest mitte laenu saanud panga klient, vaid selle avastasid teised pangatöötajad. Adamson väitis, et Hansapangas avastati altkäemaksu võtmine esimest korda.
  «Ma ei saa väita, et sellist asja pole varem olnud,» lisas ta. «Usun, et ei ole olnud.»
  Adamsoni sõnul on panga sisekontrolli osakond uurinud ka börsilanguses kogu vara kaotanud välismaalase Tony Esenlundi avalikku kaebust Hansapanga töötaja Ingmar Purge peale, kes Esenlundi väitel võttis temalt 100 000 krooni altkäemaksu. Hansapanga sisekontrolli käsutuses olevate andmete alusel ei saa väita, et Purge oleks altkäemaksu võtnud.
  Ühispanga sisekontrolli osakonna juhataja Ülle Pärna ütles, et kindlasti ei saa üksikjuhtumi puhul teha järeldust, nagu võtaks kõik Hansapanga töötajad altkäemaksu. Ta lisas, et Ühispangas pole ühtegi sellist juhtumit tuvastatud ja klientidelt pole sellesisulisi kaebusi tulnud.
  Pärna sõnul mõjub avastatud altkäemaksujuhtum puhastavalt kõigile teistele Eesti pankade laenuametnikele. Ta välistas võimaluse, et Hansapangast vallandatud laenutöötaja leiab veel kunagi võimaluse töötada mõnes teises kommertspangas.
  Aivo Adamson ei nõustunud altkäemaksu võtnud pangaametniku nime nimetama, sest tema sõnul on kõik altkäemaksu võtmise motiivid seni veel läbi uurimata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Allutatud võlakirjad kui lisavõimalus inflatsiooni tingimustes rohkem teenida
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Otsustavate naiste TOP: kõrgepalgalisest ametnikust vaikiva suurärimehe tütardeni
Sel nädalal ilmunud Otsustajate TOPi esisajast leiab vaid kuus naist ja neistki vaid üks oli valmis Äripäevaga rääkima.
Sel nädalal ilmunud Otsustajate TOPi esisajast leiab vaid kuus naist ja neistki vaid üks oli valmis Äripäevaga rääkima.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.