14. detsember 1997 kell 22:00

Juht peab olukorda kontrollima

Vastutuse delegeerimisega ei tohi juht kaotada olukorra üle kontrolli. Ta peab igal juhul võimu säilitama. Võimu saavutamise ainus tee on kasutada targalt seda, mis juba olemas on. Lihtsaim viis võimu kaotada on jätta see kasutamata või kasutada seda vääralt. Võim suurendab ja vähendab ennast ise. Delegeerimine lähendab alluvat juhile -- see on omamoodi ergutus. Mida lähemal on alluv, seda rohkem vastutust talle delegeeritakse. Kui juht piiri ei tunneta, võib delegeerimine muutuda isedelegeerumiseks.

Vaatame näiteks olukorda, kus juhile allub nii hea töötaja, kes otsustab ise jääda pärast tööpäeva lõppu ülesannet lõpetama. Üldiselt pole selles midagi halba, ent kui ülemus seda seika eirab, on esimene samm isedelegeerumise poole astutud.

Hetkel kuum