• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Investeerimispank 310 miljoni eest müüdud

  Immermani ja Investeerimispanga juhatuse esimees Härmo Värk ütles, et panga omandiõigus muutub ja ostutehing viiakse lõpule järgmise aasta alguses.
  Investeerimispanga senised aktsionärid Eesti Pank, Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD), Swedfund, Finnfund ja DEG müüsid aktsiad kokku 310 miljoni krooni eest. Ostu finantseerib suures osas Eesti Ühispank, kes investeerib tehingusse üle 180 miljoni krooni. Raha kantakse üle järgmise aasta alguses.
  Härmo Värgi sõnul on juba sõlmitud kokkulepped kolmandiku aktsiate edasimüügiks kohalikele finants- ja tööstusettevõtetele, kes ka ostu finantseerivad. Strateegilise plaani kohaselt jaotub kolmandik Eesti Investeerimispanga aktsiaid Norma Grupi, Merko Grupi, Eesti Ühispanga ja Magnum Grupi vahel nii, et keegi ei omanda 10 portsenti ületavat osalust. Värgi sõnul on osalus ühtedel veidi vähem, teistel rohkem, kuid keskmiselt üheksa protsenti. Äripäeva andmetel saab Ühispank Investeerimispangas 10protsendilise osaluse.
  Värk lausus, et tulevastest osanikest on mõned saanud Investeerimispangast ka laenu. Kes nimelt, ei soostunud ta avaldama.
  Värk kinnitas, et Magnum Grupi poolt pangas osaluse omandamine ei mõjuta Investeerimispanga erastatud Läti farmaatsiafirma Grindex ja Tallinna farmaatsiatehase ühinemisläbirääkimisi, mille Investeerimispank farmaatsiatehase ümber tekkinud skandaali tõttu katkestas.
  «Meie võtame panga seisukohast Magnumit kui finantsinvestorit,» lisas ta.
  Värk ütles, et Investeerimispangal on järgmise aasta jooksul plaanis omanike ringi veelgi laiendada. Täpsemaid arenguplaane tutvustavad omanikud järgmise aasta alguses, mil ostu-müügitehing on juriidiliselt lõpule jõudnud.
  Peale juhtkonna soovis Investeerimispanka osta ka Saksa Landesbank Schleswig-Holstein, kuid panga tegevjuhtkond tõrjus nad kõrvale ultimaatumiga, et juhul, kui ostutaotlust tagasi ei võeta, lahkuvad pangast juhtkond ja tippspetsialistid.
  Investeerimispanga bilansimaht novembri lõpus oli 1,9 miljardit krooni ja puhaskasum 34,9 miljonit krooni.
  1992. aastal asutatud Investeerimispanga aktsiakapital on 132,6 miljonit krooni, novembri lõpu seisuga moodustas panga omakapital 184,4 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.