• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumivõtmine tõi hinnad alla

  Kauplemine Tallinna börsil rahunes reedel, andes märku lähenevatest jõuludest. Börsi ja vabaturu päevakäive ulatus registreeritud 554 tehingus 57,4 mln kroonini.
  Veidi elavam oli hommikupoolne kauplemine. Esimeste kauplemisminutite jooksul langes turg päeva madalaima tasemini, kuid leidis seal tugeva vastupanu ja kerkis päris kiiresti avamistasemele tagasi. Kogu ülejäänud päeva kauples turg harjumatult rahulikult paariprotsendises vahemikus. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 792,93 punkti tasemel, jäädes 0,7protsendiga plusspoolele.
  Endiselt püsivad turu tähelepanu keskmes peaasjalikult pankade aktsiad. Reedesel vaiksel turul suutsid üle 10 mln kroonist käivet näidata vaid kaks turu liideraktsiat -- Hoiupank (19,2 mln kr) ja Hansapank (16,4 mln kr). Sarnane oli ka mõlema aktsia hinnaliikumine -- Hoiupank +1,29% ja Hansapank +1,25%.
  Suuremad on hinnakõikumised vähelikviidsete ja praegu ülisuure spread'iga kaubeldavatel aktsiatel. Reedel paistsid üle 10protsendise päevamuutusega silma Tallinna külmhoone (-44,4 %), ESS (-20,0%), Kalev (+15,4%), Estiko (+14,3%) ja Saku õlletehas (-20,2%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.