21. detsember 1997 kell 22:00

Kasumivõtmine tõi hinnad alla

Kauplemine Tallinna börsil rahunes reedel, andes märku lähenevatest jõuludest. Börsi ja vabaturu päevakäive ulatus registreeritud 554 tehingus 57,4 mln kroonini.

Veidi elavam oli hommikupoolne kauplemine. Esimeste kauplemisminutite jooksul langes turg päeva madalaima tasemini, kuid leidis seal tugeva vastupanu ja kerkis päris kiiresti avamistasemele tagasi. Kogu ülejäänud päeva kauples turg harjumatult rahulikult paariprotsendises vahemikus. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 792,93 punkti tasemel, jäädes 0,7protsendiga plusspoolele.

Endiselt püsivad turu tähelepanu keskmes peaasjalikult pankade aktsiad. Reedesel vaiksel turul suutsid üle 10 mln kroonist käivet näidata vaid kaks turu liideraktsiat -- Hoiupank (19,2 mln kr) ja Hansapank (16,4 mln kr). Sarnane oli ka mõlema aktsia hinnaliikumine -- Hoiupank +1,29% ja Hansapank +1,25%.

Suuremad on hinnakõikumised vähelikviidsete ja praegu ülisuure spread'iga kaubeldavatel aktsiatel. Reedel paistsid üle 10protsendise päevamuutusega silma Tallinna külmhoone (-44,4 %), ESS (-20,0%), Kalev (+15,4%), Estiko (+14,3%) ja Saku õlletehas (-20,2%).

Hetkel kuum