• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Panga kasumiprognoosid kukkusid

  Tallinna Panga teatel vähenes panga prognoositav aastakasum 44 protsendi võrra ja grupi oma 23 protsendi võrra.
  «Pank ei saanud uut prognoosi varem avaldada, kuna selle pidi kinnitama nõukogu,» põhjendas Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas uue prognoosi avaldamise venimist.
  Lukas lisas, et uus prognoos arvestab kõiki börsikrahhist tingitud kahjusid ning uut aastat alustab pank puhta lehena.
  Rait Lukase sõnul võtab Tallinna Pank detsembris enda kanda gruppi kuuluvate firmade erakorralise kahjumi kokku 14 mln krooni ulatuses. Lukase sõnul tuli kahju suures osas investeeringuilt ja suurim kahjusaaja oli Tallinna Panga Ida-Euroopa investeerimisfond. Kokku said pank ja tütarettevõtted börsikrahhist ligi 30 mln krooni kahju, lisas ta.
  Lukase sõnul otsustas pank aastakasumist maha kanda täiendavalt 6 mln krooni ulatuses laenuprovisjone, kuna sügisese finantskriisi mõjul võib tekkida lähemas tulevikus raskusi laenude tagasisaamisega.
  Detsembris katab Tallinna Pank 4 mln krooni ulatuses kulusid seoses ümberkorraldustega, milleks pank palkas rahvusvahelise konsultatsioonifirma McKinsey. Ümberkorralduskulule lisanduvad koondamistasud ja kõigile töötajaile makstav 550kroonine toetus jõulukinkide ostmiseks, märkis Lukas.
  Lukase sõnul teenib pank detsembris tavapärasest pangandustegevusest ligi 4 miljonit krooni kasumit.
  HF kapitali juhataja Margus Uudam ütles BNSile, et täna tuleb Tallinna Panga aktsia hind börsil kindlasti alla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.