21. detsember 1997 kell 22:00

Tallinna Panga kasumiprognoosid kukkusid

Tallinna Panga teatel vähenes panga prognoositav aastakasum 44 protsendi võrra ja grupi oma 23 protsendi võrra.

«Pank ei saanud uut prognoosi varem avaldada, kuna selle pidi kinnitama nõukogu,» põhjendas Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas uue prognoosi avaldamise venimist.

Lukas lisas, et uus prognoos arvestab kõiki börsikrahhist tingitud kahjusid ning uut aastat alustab pank puhta lehena.

Rait Lukase sõnul võtab Tallinna Pank detsembris enda kanda gruppi kuuluvate firmade erakorralise kahjumi kokku 14 mln krooni ulatuses. Lukase sõnul tuli kahju suures osas investeeringuilt ja suurim kahjusaaja oli Tallinna Panga Ida-Euroopa investeerimisfond. Kokku said pank ja tütarettevõtted börsikrahhist ligi 30 mln krooni kahju, lisas ta.

Lukase sõnul otsustas pank aastakasumist maha kanda täiendavalt 6 mln krooni ulatuses laenuprovisjone, kuna sügisese finantskriisi mõjul võib tekkida lähemas tulevikus raskusi laenude tagasisaamisega.

Detsembris katab Tallinna Pank 4 mln krooni ulatuses kulusid seoses ümberkorraldustega, milleks pank palkas rahvusvahelise konsultatsioonifirma McKinsey. Ümberkorralduskulule lisanduvad koondamistasud ja kõigile töötajaile makstav 550kroonine toetus jõulukinkide ostmiseks, märkis Lukas.

Lukase sõnul teenib pank detsembris tavapärasest pangandustegevusest ligi 4 miljonit krooni kasumit.

HF kapitali juhataja Margus Uudam ütles BNSile, et täna tuleb Tallinna Panga aktsia hind börsil kindlasti alla.

Hetkel kuum