• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Panga kasumiprognoosid kukkusid

  Tallinna Panga teatel vähenes panga prognoositav aastakasum 44 protsendi võrra ja grupi oma 23 protsendi võrra.
  «Pank ei saanud uut prognoosi varem avaldada, kuna selle pidi kinnitama nõukogu,» põhjendas Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas uue prognoosi avaldamise venimist.
  Lukas lisas, et uus prognoos arvestab kõiki börsikrahhist tingitud kahjusid ning uut aastat alustab pank puhta lehena.
  Rait Lukase sõnul võtab Tallinna Pank detsembris enda kanda gruppi kuuluvate firmade erakorralise kahjumi kokku 14 mln krooni ulatuses. Lukase sõnul tuli kahju suures osas investeeringuilt ja suurim kahjusaaja oli Tallinna Panga Ida-Euroopa investeerimisfond. Kokku said pank ja tütarettevõtted börsikrahhist ligi 30 mln krooni kahju, lisas ta.
  Lukase sõnul otsustas pank aastakasumist maha kanda täiendavalt 6 mln krooni ulatuses laenuprovisjone, kuna sügisese finantskriisi mõjul võib tekkida lähemas tulevikus raskusi laenude tagasisaamisega.
  Detsembris katab Tallinna Pank 4 mln krooni ulatuses kulusid seoses ümberkorraldustega, milleks pank palkas rahvusvahelise konsultatsioonifirma McKinsey. Ümberkorralduskulule lisanduvad koondamistasud ja kõigile töötajaile makstav 550kroonine toetus jõulukinkide ostmiseks, märkis Lukas.
  Lukase sõnul teenib pank detsembris tavapärasest pangandustegevusest ligi 4 miljonit krooni kasumit.
  HF kapitali juhataja Margus Uudam ütles BNSile, et täna tuleb Tallinna Panga aktsia hind börsil kindlasti alla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.