29. jaanuar 1998 kell 22:00

Tallinna Kaubamaja otsib Helsingis suuremaid ruume

Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Peeter Tohver ütles, et ettevõttel on kavas Helsingis end laiendada ja praegu otsitakse uue poe kohta. Kus ja millal uus kauplus avatakse, pole Tohveri sõnul veel selgunud, kuid kindlasti jätkatakse ainult moekaupade pakkumist.

Tohver nentis, et turu hõivamine Helsingis on oodatust rohkem aega võtnud. «Me oleme seal natuke graafikust maas,» tõdes ta, «aga kahjum oli planeeritud ning selles mõttes ei ole ta meile mingi õudusunenägu.»

Tohver selgitas, et erineva arengutempo tõttu kahes riigis ei saa Soomes teha nii suuri majanduslikke hüppeid, kui Eesti olud seda võimaldavad.

Eestis on Tallinna Kaubamajal plaanis Tohveri sõnul mullusest tunduvalt suuremaid summasid investeerida nii kaubamajadesse kui ka toidukaupluste ketti. Suure osa investeeringutest võtab Tohveri sõnul Kaubamaja A- korpuse rekonstrueerimine ja neljanda korruse väljaehitamine.

Pärast rekonstrueerimist laieneb ka kaubagruppide hulk. «Üks kaubagrupp, mida me hirmsasti tahame, on raamatud,» selgitas Tohver. Samuti laiendatakse muusikakandjate ja -plaatide valikut, lisas ta.

Hetkel kuum