16. veebruar 1998 kell 22:00

Microlink ostab Hansapanga võrgu

ASi Microlink Investment nõukogu liige Allan Martinson ütles, et lepingu sõlmimine on nädala-paari küsimus, praegu annavad mõlema poole juristid lepingule viimast lihvi.

«Microlink valiti välja konkursi alusel,» sõnas Martinson. «Konkurss polnud kerge, kuid Microlink pakkus kõige tõhusamat lahendust.» Summa, mis Microlink Hansapangale maksab, on Martinsoni sõnul kuuekohaline. Täpset ostusummat Martinson ei öelnud.

«Visuaalselt ei muutu kliendi jaoks midagi,» kinnitas Martinson. Ta lisas, et andmesidesüsteem muutub edaspidi töökindlamaks ja ebanormaalseid olukordi peaks ette tulema vähem.

Microlinki loodavat andmesidevõrku hakatakse haldama senise sidevõrgu baasil. Esialgu on tegemist ainult Eesti-sisese süsteemiga, mille üks ots läheb ka Hansabank Latviasse. Lähemal ajal kavatseb Microlink ehitada välja kõiki Balti riike katva andmesidevõrgu.

Martinsoni sõnul saab Hansapank edaspidi keskenduda oma põhitegevusele, säästes raha võrgu hooldamise pealt, Microlink saab aga tegelda sellega, mis on tema jaoks tuttav. Hansapank hakkab maksma iga kontori ja pangaautomaadi pealt Microlinkile kindlat maksu.

Martinson ütles, et praegune andmesidevõrk on alakoormatud. Microlink plaanib sama andmesidevõrgu kaudu hakata tegema ka teisi operatsioone.

Hansapank keeldus eile kommentaaridest andmesidevõrgu müümise teemal.

Hetkel kuum