Usaldus tööstuse vastu kasvab

02. märts 1998, 00:00

Eelmise nädala 270 miljoni kroonisest börsikäibest andis Norma aktsia ligi viiendiku ja kommivabriku Kalev aktsia viis protsenti.

HF Kapitali maakler Kaur Elviste märkis, et tööstussektor on riskivabam kui finantssektor, mistõttu huvi selle vastu on õigustatud. Tööstusettevõtetele pole eelmise aasta lõpu kriis olulist mõju avaldanud. Seevastu pankade imago on saanud ühinemise ja mitteühinemise teadete käigus tugevalt kahjustada.

Hansapanga maakler Charlie Viikberg ütles, et Norma, Saku õlletehase ja Kalevi vastu tunnevad huvi kindlad investorid, kes on teinud ettevõtete kohta korraliku uurimistöö. Ta lisas, et nii ostjad kui ka müüjad on läänest.

Viikberg lausus, et huvi tuntakse väikese laenukoormusega ja oma toodangut eksportivate ettevõtete aktsiate vastu. Saku õlletehasel ja Normal ei ole peaaegu üldse laene, mistõttu endiselt kõrgel tasemel olevad laenuintressid neid ei mõjuta. Norma toodangust läheb lõviosa Venemaale, mistõttu lisandub see risk, kuid Normal puudub peaaegu täielikult kroonirisk, mida välisinvestorid hindavad suhteliselt kõrgeks, lausus Viikberg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing