Tööstustoolid aitavad töövõimet hoida

05. märts 1998, 00:00

 • Pöördtool, mida kasutatakse tehaste tootmisruumides, peab sobima mitmesugusele kehasuurusele ja pakkuma tuge erinevatel kõrgustel istujatele. Keskmist töötooli kõrgust saab reguleerida 600--1100 mm. See tagab mugava tööasendi nii pressiga kui konveieri taga töötades. Toolide konstruktsioon peab vastu pidama laiale tegevuste ringile, nad on kohandatud dünaamilisele ja staatilisele koormusele.
 • Tänu oma reguleeritavusele ja kohaldatavusele erisuuruste koormustega pole pöördtool seotud kindla töökohaga. Pealegi pole ergonoomiliste töötoolide puudumisest tekkinud kahju kannatajad ainult töölised, vaid ka nende tööandjad, kes maksavad kallilt valesti valitud istmest tekkinud tervisehäirete eest. Vale istumisasend võib põhjustada vereringehäireid, veenilaiendeid, tromboose, kõhu-, põie- ja neeruhaigusi. Pärast tööstusliku pöördtooli kasutuselevõtmist vähenes Saksa firma BKK Statistics uurimuse kohaselt kehvade toolide tõttu juhtunud tööõnnetuste arv peaaegu 80%.

  Sõltuvalt otstarbest on tööstustoole eri tüüpe alates kindlalt maha toetuvast taburetti meenutavast istumistoest ja lõpetades bürootoolile sarnanevate istmetega. Euroopas on suuri mööblitööstusi, mis on spetsialiseerunud tööstustoolide tootmisele. Tööstustoolide hinnad algavad 4000 kroonist. Seetõttu oleks enne tööstustoolide hankimist otstarbekas läbi mõtelda, milliste eritunnustega ja lisavarustusega tööstustooli just vajatakse.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   06. December 2011, 19:34
   Otsi:

   Ava täpsem otsing