USA turg tõmbab hinge

30. märts 1998, 00:00

Läti börsil püsis tugev hinnalangus ning RICI langes üle protsendi. Ka kauplemiskäive kahanes üsna napiks, ületades pisut 150 000 lati piiri. Suurtest langesid nii Unibanka kui Daugavpilsi mootoriketitehas. Ka Kaija jätkas allakäiku ning mõne maakleri arvates võib aktsia kukkuda 1 lati tasemele.

Leedu börsil leidsid põhinimekirja pangad taas tuge ning mõlemate hind tõusis. See viis pisut kõrgemale ka Litin-indeksi. A-nimekirjas jätkus aga aktsiate hinnalangus, ehkki ka selle hoog on raugemas. Börsi kauplemiskäive langes veelgi ning hetkel tunduvad paremad päevad taas läbi olevat. Järgmise nädalaga lõppeb aastakoosolekute hooaeg ning kuigi sellega naasevad kõik aktsiad taas börsile võib uudistenappus sarnaselt Läti börsiga ka leedukaid kummitama hakata.

Teade Kirijenko määramisest ametlikuks peaministrikandidaadiks tekitas Vene aktsiaturul reede hommikupoolikul küll väikese hinnahüppe, kuid päeva peale tõus vaibus ning õhtul tegi mõne sammukese allapoolegi. Suuremat entusiasmi jahutasid mitme Vene poliitiku avaldused, mille kohaselt Kirijenko kandidatuuri heakskiitmine parlamendis ei tule lihtsalt. Samuti oli turg selle sammu suuresti juba hindadesse arvestanud. Siiski mõjus naftafirmadele teade valitsuse otsusest naftaveo kulude alandamise kohta 50% võrra.

New Yorgi börsil pistsid pullid neljapäeval oma sarved tasku ning Dow liikus taas veidi alla. 9000 psühholoogiline piir hoiab ilmselt turgu veel mõnda aega tagasi. Analüütikud ennustavad, et kui I kvartali tulemused peaksid kaasa tooma mingeid ebameeldivaid üllatusi, võib see kaasa tuua üsna järske langusi. Samas jätkasid tehnoloogiaaktsiad Nasdaqil rekordirallit toetatuna Microsofti headest tulemustest. Õhtul pärast kauplemise lõppu tuli aga halvemaid uudiseid Adobe Systemsilt ja mõnelt teiseltki, mis reedel turgu alla kiskuma oluliselt siiski ei hakanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing