15. aprill 1998 kell 22:00

Uudo-Rein Lehtse palk luubi all

Valitsuse pressiesindaja Daniel Vaarik rääkis, et kuna valitsuse istungil oli niigi juttu riigiametnike palgakorraldusest, siis tuli pikemalt jutuks Lehtse palgaküsimus.

Eesti Energia nõukogu liige, peaministri majandusnõunik Heido Vitsur ja endine nõukogu liige, siseminister Olari Taal kirjeldasid ministritele, kui suur palk Lehtsel oli ja kuidas selline number saab olla, ütles Vaarik.

BNS teatas eile, et valitsus teeb juriidilise ekspertiisi Uudo-Rein Lehtsega sõlmitud lepingutele, kontrollimaks, kas kõrge palga ja suure lahkumiskompensatsiooni maksmine on juriidiliselt korrektne.

Praeguse Eesti Energia nõukogu nõuniku Lehtse peadirektoripalgaks on pakutud nii 45 000 kui ka 67 000 krooni. Lehtse ise on öelnud, et 45 000 on enam-vähem õige suurusjärk. Täpsemalt ei ole ta seda numbrit kommenteerinud.

Äripäevale on teada, et lahkumiskompensatsiooniks sai Lehtse 800 000 krooni. Ta ise ei ole kompensatsiooni suuruse kohta midagi öelnud.

Vaarik rääkis, et hüvitise osas on leping sõlmitud tollase energeetikaministri Arvo Niitenbergi ajal ja praegune majandusminister Jaak Leimann väljendas valitsuse istungil selles küsimuses nõutust. Leimanni sõnul ei saa tema midagi teha, kuna leping on sõlmitud, ja kui see tühistada, siis kohtus valitsus ilmselt kaotaks, edastas Vaarik valitsuses räägitut.

Hetkel kuum