27. aprill 1998 kell 22:00

Eesti Energia võtab poolemiljardise laenu

Hoiupank ja Bankgesellschaft Berlin Group võitsid paljude maailma mainekate finantsinstitutsioonide ees Eesti Energia poolt korraldatud konkursi 480 miljoni krooni laenamiseks.

ASi Eesti Energia juhatuse liige, finantsdirektor Sandor Liive rääkis, et laenuintressi enne välja ei öelda, kui sündikaadis osalevatele pankadele on kutsed välja saadetud.

Liive ütles, et ei tea Eesti Energias suhteliselt uue inimesena, kuhu see laen ja kogu Eesti Energia investeeringud 800 mln krooni sellel aastal suunatakse.

Liive ütles, et investeeringud aitavad tootmise efektiivsust parandada ja kadusid vähendada ning arvestades, et laen tuleb madala hinnaga, aitab hinnatõusu tagasi hoida. Mingeid üllatusi elektrienergia hinna osas ei tule, lubas Liive.

Liive loetles, et näiteks 83 miljonit krooni läheb Kivimäe alajaama ja kaabelliini rajamisse, samuti on suured investeeringud plaanis teha Tartu Ülejõe alajaama rajamisse ja mitmete seadmete vahetused Põhja ja Viru elektrivõrkudes.

Liive selgitas, et need investeeringud, mis lähevad erastatavatesse elektrijaamadesse, on vaid hädapärased ja mõeldud töökindluse säilitamiseks. Lõviosa investeeringutest läheb ülekande- ja jaotusvõrkudesse, mis jäävad praeguse kava kohaselt ka edaspidi Eesti Energia süsteemi.

Hetkel kuum