• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ja Poola toetavad teineteist

  «Loodame, et jõuame Euroopa Liitu ühel ajal,» ütles Aleksander Kwasniewski eile Varssavis ühisel pressikonverentsil.
  Nii Eesti kui Poola on riikide hulgas, kes alustasid liitumisläbirääkimisi esimese kuue väljavalitu hulgas.
  Samuti avaldasid presidendid lootust, et USA senat ratifitseerib NATO laienemise, kuhu on esimeste idabloki riikidena kutsutud Poola, Ungari ja T?ehhi. Eesti, Läti ja Leedu loodavad liituda hiljem, hoolimata Venemaa vastuseisust.
  «Poola tahab Eestiga koos olla kõikides Euroopa struktuurides,» ütles Kwasniewski.
  Lennart Meri teatas, et Eesti ja Poola kirjutavad juunis Poola peaministri Jerzy Buzeki Tallinna visiidi käigus alla kahe riigi vabakaubanduslepingule.
  Seni on vastava lepingu puudumine seadnud Poola tootjad eelisolukorda ning alates 1996. a on Poola kaupade import Eesti toodete ekspordi ületanud. Praegu rakendab Poola praktiliselt kõikidele Eestist imporditud kaupadele tollimakse.
  1997. a ületas Eesti-Poola kaubavahetus miljardi krooni piiri. Poola statistika andmeil on kaubavahetuse maht 81 mln dollarit ehk 1,16 mld kr, mis moodustab 0,05% Poola väliskaubandusest.
  Veel rõhutas Eesti president eilsel pressikonverentsil, et edaspidi peab oluliselt paranema nii maantee- kui raudteeühendus Eesti ja Poola vahel. Praegu kulub rongisõiduks Varssavist Eesti pealinna rohkem aega kui enne Teist maailmasõda.
  Kahe riigi presidendi kohtumisel arutati ka Läänemere riike ühendava energiasüsteemi loomist, mis peaks suurendama elektrienergiaga varustamise kindlust.
  Küsimusele, kas Balti ringi üks eesmärke on suurendada sõltumatust Venemaast, vastas Lennart Meri: «Kui te soovite seda nii sõnastada, siis ma vastan muidugi jah.»
  «Ma ei taha öelda, et Venemaa võiks korrata sama viga, mis 1991. aastal, kui gaasi- ja naftatarnete lõpetamine sundis Eestit üle minema maailmaturu hindadele,» ütles Meri. See oli isegi hea, nii sunniti Eesti kiiretele ümberkorraldustele, lisas ta.
  Lennart Meri eile alanud Poola visiit kestab neljapäevani. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.