• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupank aitab Sootsi tared jalule

  «Ma ei ütleks, et Sootsi ettevõte on vilets, ta on lihtsalt arengus paigale jäänud,» sõnab Hoiupanga poolt ettevõtte nõukogu esimeheks määratud Erki Aavik. «Sellel firmal on kerge rublalõhn juures,» lisab ta.
  Aaviku hinnangul pole Soots Turismi eelmise aasta 3 miljoni kroonine kahjum suur, arvestades, et firma aktsiakapital on ligi 15 miljonit krooni ja põhivara väärtus ligi 40 miljonit krooni. Aavik usub, et ta suudab firma kasumit teenima panna juba sellel aastal.
  Soots Turismi asutaja ja senine suuromanik Lembit Soots jätkab edaspidi vaid ettevõtte nõukogu liikmena. Sootsile ja tema sugulastele kuulub praegu kolmandik firma aktsiatest. Soots Turismis töötab umbes 200 inimest.
  Erki Aaviku sõnul muudab Soots Turismi värskelt ametisse asunud uus juhtkond põhjalikult restoranide sisekujundust ja tootevalikut, samuti vahetatakse välja mõne restorani peakokad. «Praegu meenutab Sootsi restoranide sisekujundus kooperatiivi aegu,» märgib Aavik.
  Mustamäe kiirtoitlustuskoha peakokk Lea Kolk pole muudatustest, mida uus juhtkond kavandab, midagi kuulnud. «Siin käisid mingid inimesed, kuid minu käest pole küll keegi küsinud, mida ma teisiti teeksin,» räägib Kolk.
  Kolgi meelest tuleks kiirtoitlustuskohas eelkõige alandada hindu, sest praeguste hindadega ei suuda Sootsi toidukoht lähedalasuva McDonald'siga konkureerida.
  Aasta tagasi üritas Soots Turism aktiivselt börsile minna. Ettevõte emiteeris 540 000 aktsiat hinnaga 28 krooni. Emissioon märgiti 30kordselt üle.
  Takistused börsile minekul algasid aga kohe. Väärtpaberiinspektsioon peatas märtsi lõpus emissiooni, sest Soots Turismi aktsiaraamat polnud vastupidiselt emissiooniprospektis märgitule väärtpaberite keskdepositooriumis registreeritud. Segaduste tõttu aktsiaraamatuga määras halduskohus Soots Turismile 25 000 krooni trahvi, mille tasus emissiooni korraldanud Hoiupanga Investeeringute AS.
  Lembit Soots lubas börsiteema uuesti arutlusele võtta, kuid kehvade majandustulemuste tõttu jäi see katki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.