Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vanglate amet kasutas miljoneid sihipäratult

  Riigikontroll avastas vanglate ameti majandustegevust uurides miljonite kroonide ebasihipärase kasutamise eelmisel ja üle-eelmisel aastal. Kinnipidamiskohtade ülekulu 1996. a oli 7,1 mln krooni, mis kaeti ameti enda kulude 7,9 miljoni kroonise kokkuhoiu arvel.
  Sarnaselt toimiti vanglate ametis ka mullu, kattes kinnipidamiskohtade 1,8 miljoni krooni suuruse ülekulu ameti 1,6 miljoni kroonisest kokkuhoiust. Vastavalt riigieelarve seadusele on aga keelatud riigieelarves kindlaksmääratud vahendeid ümber paigutada.
  Riigikontrolli peakontrolöri Sven Potapovi sõnul nõustus vanglate amet riigikontrolli järeldustega ja lubas vajalikud meetmed kasutusele võtta. «Tegelikult on sarnaseid probleeme paljudes asutustes, kuigi vanglate ametis on summad mõnevõrra suuremad,» nentis Potapov. «See tuleneb osaliselt ka vananenud riigieelarve seadusest, mis on elule jalgu jäänud ja vajab muutmist.»
  Vanglate ameti peadirektor Olavi Israel väitis, et kinnipidamiskohtade ülekulu katmine ameti eelarvest on juba aastatepikkune traditsioon, sest vanglate eelarved on ebaproportsionaalsed ega vasta aasta jooksul tekkivatele vajadustele. «Eesti eelarvesüsteem on arenenud riikidega võrreldes primitiivne ja käib nõukoguliku mentaliteedi järgi, kus tegelikke prioriteete ja vajadusi ei arvestata,» nentis Israel. «Me pole raha tuulde loopinud.»
  Israel kinnitas, et edaspidi püütakse tugevdada järelevalvet ametnike üle ning tõsta raamatupidajate kvalifikatsiooni.
  Riigikontrolli aktist selgub ka, et vanglate amet tasus seadusloomeks eraldatud raha arvel 468 700 kr töö eest, mis polnud seadusloomega seotud ja moodustas riigieelarve seaduse vastaselt täitevbüroode ja kinnipidamiskohtade kuludeks ettenähtud vahendite arvel rahareservi.
  Israeli selgitusel on Eestis seni täpselt määratlemata, mis on seadusloomega tegelemine ning millal on ametnik kaasatud seadusloomesse ja millal mitte. «Reservid on õigustatud, suurtes asutusekettides nagu vanglad juhtub alati aasta jooksul ettenägematuid asju, kasvõi lõhkeb mõni keskküttekatel,» lausus Israel.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.