• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põllumajandus saab riigi toetusel sadu miljoneid

  Varem ajakirjanduses väljapakutud summat poolteist miljardit krooni aastas pidas põllumajandusministeeriumi asekantsler Ruve ?ank liialt optimistlikuks, sest aastast 2000 uutele riikidele ette nähtud ligi 47,5 miljardi kroonine liitumiseelne abi on veel täpsemalt jagamata. Seepärast on raske öelda, milline võiks olla Eestile laekuv summa.
  «Tõenäoliselt on see mitusada miljonit krooni ja Euroopa Liit nõuab enamiku projektide rahastamisel Eesti kaasfinantseerimist,» kinnitas ?ank.
  Peaministri majandusnõuniku Heido Vitsuri kinnitusel ei tähenda see, et riik hakkab osalema ettevõtluses. «See on täiesti välistatud, riigipoolne raha läheb põllumajandusele vajaliku infrastruktuuri väljatöötamiseks,» selgitas Vitsur.
  ?anki sõnul nõudis Euroopa Liit veel hiljuti poole projekti maksumuse rahastamist riigi poolt, kuid on nüüd summat vähendanud. «See on ikka selleks, et abi anda, aga Euroopa Liit ei saa ka päris kõike rahastada, et mitte mingiks heategevaks organisatsiooniks muutuda,» selgitas asekantsler.
  Rahastamist vajavate projektide nimekiri on pikk. «Esmajärjekorras võiks nimetada piimatootmise moderniseerimist ja keskkonnaprojekte,» märkis ?ank.
  Eurointegratsioonibüroo direktori Henrik Hololei sõnul on põllumajandus-, justiits-, rahandus- ja siseministeerium jõudnud saata oma ata?ee Brüsselisse ning majandusministeeriumil on sobiv kandidaat leitud. Käivitunud on ka maakondlikud infopunktid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.