13. mai 1998 kell 22:00

Olari Taal ostis järjekordse tüki maad

Siseminister ostis avalikul suulisel enampakkumisel maatüki alghinnaga. Pool ostusummast tuleb tasuda erastamisväärtpaberites ja pool Eesti kroonides, ütles Lääne maavalitsuse majandusosakonna juhataja Harri Erman.

«Olari Taali ostetud maa väärtus võib hinda tõusta alles kahesaja aasta pärast. Praegu ei taha seda roostikku ja muda küll ükski kohalik talumees,» ütles Erman.

Erman lisas, et esimese eralooduskaitseala rajajana tuntuks saanud Taal selle maaga äri küll tegema ei saa hakata.

Oru vallavanema Ülo Loorensi sõnul ei ole Taali huvitavaid maatükke vallal enam eriti palju alles jäänud. «Taal on ka otse omanikelt maad ostnud, eks ostab edaspidigi,» ütles Loorens. Ta lisas, et tema on vallavanemana õnnelik, et kõrkjaid täis kasvanud maatükid endale oksjoni käigus omaniku leiavad. «Maa saab endale peremehe ja vald saab maamaksu,» lisas Loorens.

Siseminister Olari Taal kavatseb Läänemaale rajada Eesti esimese eralooduskaitseala ja talle kuulub Oru vallas üle neljasaja hektari maad. Peale maa ostis Taal 600 000 krooni eest vana Vene sõjaväe jahibaasi ja lasi Saunja lahe äärde püstitada seitsme meetri kõrguse ja paarkümmend tuhat krooni maksva linnuvaatlustorni.

Hetkel kuum