• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olari Taal ostis järjekordse tüki maad

  Siseminister ostis avalikul suulisel enampakkumisel maatüki alghinnaga. Pool ostusummast tuleb tasuda erastamisväärtpaberites ja pool Eesti kroonides, ütles Lääne maavalitsuse majandusosakonna juhataja Harri Erman.
  «Olari Taali ostetud maa väärtus võib hinda tõusta alles kahesaja aasta pärast. Praegu ei taha seda roostikku ja muda küll ükski kohalik talumees,» ütles Erman.
  Erman lisas, et esimese eralooduskaitseala rajajana tuntuks saanud Taal selle maaga äri küll tegema ei saa hakata.
  Oru vallavanema Ülo Loorensi sõnul ei ole Taali huvitavaid maatükke vallal enam eriti palju alles jäänud. «Taal on ka otse omanikelt maad ostnud, eks ostab edaspidigi,» ütles Loorens. Ta lisas, et tema on vallavanemana õnnelik, et kõrkjaid täis kasvanud maatükid endale oksjoni käigus omaniku leiavad. «Maa saab endale peremehe ja vald saab maamaksu,» lisas Loorens.
  Siseminister Olari Taal kavatseb Läänemaale rajada Eesti esimese eralooduskaitseala ja talle kuulub Oru vallas üle neljasaja hektari maad. Peale maa ostis Taal 600 000 krooni eest vana Vene sõjaväe jahibaasi ja lasi Saunja lahe äärde püstitada seitsme meetri kõrguse ja paarkümmend tuhat krooni maksva linnuvaatlustorni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Euroopa kiireima kasvuga majandust kimbutavad vanad mured
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.
Kuigi analüütikud ootasid kolmanda kvartali sisemajanduse koguprodukti (SKP) aastakasvuks kahekohalist numbrit, on Eesti 8,6protsendine majanduskasv seni avaldatud andmete põhjal Euroopa kiireim. Sarnaselt muu maailmaga veab Eesti majandust tugev nõudlus, kuid hoogsamat kasvu pärsivad tööjõunappus, inflatsioon ja viiruse uus tüvi.