Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas korteriturul on tulemas hinnalangus?

  Tartu puhul ei ole mõtet enam rääkida. Siin ta juba on toimunud. 10--15% on juba nad all. Tartu puhul kuumenes turg üle. Kui Tartu magalate hinnad jõudsid Tallinna magalatega ühele tasemele, siis oli üheselt mõistetav, et see on ebanormaalne. Väga kerged laenusaamise võimalused ja inimeste tarbimusbuum.
  Turg oli suhteliselt soikus siin aasta algusest saadik, pärast seda börsilaksakat oli asi ikka täiesti kinni. Ostjaid ei liikunud, müüjad hoidsid kangekaelselt hinda kinni, aga teatavasti turg ei saa nii, et on täitsa surnud seisus. Müügisurve oli nii tugev, et müüjad pidid järele andma.
  Inimesed said kainemaks, pangad ikkagi karmistasid oma tingimusi. Kui ostja dikteerib hinda, siis hind tuleb alla.
  Tartus on aasta lõpuks ca 20% hinnakorrektsioon alla. Mis Tallinna puudutab, siis on suhteliselt sarnased sümptomid ka seal tekkinud, lihtsalt on olnud ajaline nihe. Aga ütleme, sellist kõva jõnksu, nagu Tartus kiire ajaga juhtus, ma ei ennusta. Aga langus, ma usun, tuleb.
  Mul on väga raske sellise mõttekäiguga kaasa minna, et korterihinnad peaksid miskipärast langema. Mina seda seisukohta ei jaga. Ma ei näe ühtegi reaalset tegurit, mis viitaks sellele, et korterihinnad hakkavad lähitulevikus alla minema.
  See, et müüjad liiga palju küsivad, on normaalne. Praeguses situatsioonis võib-olla mõnes kohas on see hind üleblufitud olnud, aga see on tulnud sellest, et turul on olnud vähe kaupa ja selle eest on võidud nii palju küsida. Soostuti ju ka maksma.
  Hinnad ei ole veel kaugeltki sellised, milleks nad arenevad. Võib siin ju rääkida, et on mingil määral laenuprobleeme, ütleme, intressid on möödunud aastaga võrreldes kõrgemad. Innustus võib-olla on natuke väiksem.
  Ma ei tahaks väita, et mingit katastrofaalset muutust tekib. Palju rohkem teeb muret see, et peaksime kõik tegema selleks, et Eestis kodaniku ostuvõime kasvaks. Siis me saaksime nendest hälvetest lahti, mis praegu tekivad. Teatud mõttes võib oodata mitteelukondlike pindade nõudluse rahuldamist, mis toob kaasa selle, et käive sellel turul väheneb ja tõuseb käive elamukinnisvaraturul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.