• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kesk-Euroopa 100 tipp-panka

  Loetellu kuulujad on õige erinevad. Kui nimekirja tipus oleva T?ehhi Komercni banka omakapital ületab miljard dollarit, siis 100. kohale jääva Slovakkia Postova banka omakapital jääb alla 25 miljoni dollari.
  Ülevaade ei ole päris täpne, sest ainult enamiku Balti pankade puhul on kasutatud 1997. a tulemusi, teiste puhul aga miskipärast 1996. a andmeid. Kui vaadata loetelu esimest poolt ehk Kesk-Euroopa 50 suurimat panka, mille omakapital ületab 68 mln dollarit, siis nende seas on 14 Poola, 10 Ungari, 6 T?ehhi, 5 Sloveenia, 4 Rumeenia, 3 Slovakkia ja Jugoslaavia, 2 Horvaatia ja Eesti ning 1 Bulgaaria pank.
  Kui Hoiupanka ja Hansapank peaksid ühinema, siis jõuaksid nad esimese 25 panga hulka. Nende konkurent Eesti Ühispank, kelle puhul on samuti kasutatud miskipärast 1996. a andmeid, ei jää Hansapangale tegelikult omakapitali poolest alla ja pärast Tallinna Pangaga ühinemist jõuab ta tabeli esimesse poolde.
  Tabeli seitsmendas kümnes asuvad Läti Parex Bank ja Latvijas Unibanka ning Leedu Vilniaus bankas (VB). Kui VB ühinemine Hermise pangaga peaks teoks saama, siis võib VB tõusta neljanda kümne lõppu. B&B
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.