25. mai 1998 kell 22:00

Kesk-Euroopa 100 tipp-panka

Loetellu kuulujad on õige erinevad. Kui nimekirja tipus oleva T?ehhi Komercni banka omakapital ületab miljard dollarit, siis 100. kohale jääva Slovakkia Postova banka omakapital jääb alla 25 miljoni dollari.

Ülevaade ei ole päris täpne, sest ainult enamiku Balti pankade puhul on kasutatud 1997. a tulemusi, teiste puhul aga miskipärast 1996. a andmeid. Kui vaadata loetelu esimest poolt ehk Kesk-Euroopa 50 suurimat panka, mille omakapital ületab 68 mln dollarit, siis nende seas on 14 Poola, 10 Ungari, 6 T?ehhi, 5 Sloveenia, 4 Rumeenia, 3 Slovakkia ja Jugoslaavia, 2 Horvaatia ja Eesti ning 1 Bulgaaria pank.

Kui Hoiupanka ja Hansapank peaksid ühinema, siis jõuaksid nad esimese 25 panga hulka. Nende konkurent Eesti Ühispank, kelle puhul on samuti kasutatud miskipärast 1996. a andmeid, ei jää Hansapangale tegelikult omakapitali poolest alla ja pärast Tallinna Pangaga ühinemist jõuab ta tabeli esimesse poolde.

Tabeli seitsmendas kümnes asuvad Läti Parex Bank ja Latvijas Unibanka ning Leedu Vilniaus bankas (VB). Kui VB ühinemine Hermise pangaga peaks teoks saama, siis võib VB tõusta neljanda kümne lõppu. B&B

Hetkel kuum